İnci
2024 41. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2024 12:51
Fareler ve insanlar kitabında olduğu gibi İnci kitabida beni etkileyen elimden bırakmak istemediğim bir eserdi. John Steinbeck gerçek hayattan gelmiş gibi ve o an orada herşeye tanık oluyormuşcasına eserlerinde yürekte bir tat bırakıyor. Haklıydı Kino' onu kandırmaya çalışan simsarlara bu yüzden göz yummamıştı. Çocuğunu kurtarmak için bulduğu inciyi, çocuğunun okumayı yazmayı öğrenmesi için kendi değeriyle satmak istiyordu. Ancak kurulu düzen. Birbirinin emeğine göz dikmiş gerçek dünyanin gerçeklrri her şeyde olduğu gibi Kino' ya da izin vermeyecekti. İnsan neden yaratılışından ötürü kabul görmezdi dünya düzeni neden herkesi ve her şeyi olduğu gibi kabul etmeyi sevmiyor du? Kino bir Kızılderili olduğu için mi. Ailesini korumak onlara bir gelecek bırakmak istediği için miydi ? Neden pahalı şeyler yoksul insanlara Yakıştırılamıyordu? İnsanlar neden hep kast sisteminin ve vicdani duygulardan uzak yaşamayı tercih ediyordu.' Birinin eline bir şey geçmeyi görsün...' yediden yetmişe herkes hakları olmadığını o şey için kendini o şeyin sahibiymis gibi hayallere kaptirirlardi herkes kendi emeğiyle kazansa olmaz mıydı? Belki böyle olunca inci avcıları Kino'nun küçük bebeği ciyotito 'yu öldürmez di. İnci. Hiçbir başlık bu kitaba bu denli yakışmazdi. Kitabı oldukça beğendiğimi söylemek istiyorum. Okurken düşünceden, düşünceye, vicdan merhamet sevgi bağlılık gibi bir çok duygunun insan üzerindeki etkisini kendimce muhasebe ettim. Oldukça akıcı bir eserdi. Kitaplar... Ah kitaplar sizler bu dünyanın en muazzam bilginlerisiniz. Zaten okumak değil midir insanı insan kılan? Okuyanların, kitapların, ve yazarların daha aydınlık bir dünyaya uyanması dileğiyle. #k:576jonh Şükran Demirhan
2024 Okuma Raporları
İnciJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 202349,8bin okunma