AH BAŞKOMSERİM..
Ahmet Ümit’i okumaya başladığımdan beri hep merak ettiğim o hikaye. Güzide ile Aysun’u, Başkomser Nevzat’ın ailesini kim nasıl katletti? Her kitapta farklı bir detayından bahsediyor olsa da bu kitapta sonunda kim, ne, nasıl bütün sorulara cevap buluyoruz.
Öncelikle Komser Nevzat her hikayesini bir solukta okuduğum bi karakter. Hatırlıyorum da Kayıp Tanrılar Ülkesi’ni okuyup bitirdiğim bi süre önümdeki duvara bakakalmıştım. Cinayet romanlarına Agatha Christie ile alışık olsam da “mükemmel” hissini yaşamıştım. Agatha Christie Asla beklenmeyen bir son, asla beklenmeyen karakterler. Devamında okuduğum her romanında aynı olmasa da ( ilk göz ağrım ne yapabilirim ) mükemmel bir keyif aldım. Olayların içine ben de dahil oldum, cinayetleri ben de çözmeye çalıştım. Elimden asla bırakamadım. Tabii bir noktaya kadar katiller hep ters köşe yaptı.. Kayıp Tanrılar Ülkesi
Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı dört gözle bekliyordum. Kesinlikle beklediğime, bir çırpıda okuduğuma değdi. Aylar sonra iliklerime kadar kitap okuduğum hazzını aldım. Bir kez daha Ahmet Ümit Ahmet Ümit’e olan hayranlığımı arttırdım ki artık ben bile kendime bu noktada şaşırıyorum. Kesinlikle okunmalı
Yırtıcı Kuşlar Zamanı