2024 142. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 15:57
Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Euripides'in Herakles'i oldu. Mitolojik kahramanlardan en güçlü ve en bahtsız olanıdır Herakles. Bilindiği gibi Herakles'e en zor, gerçekleştirilmesi imkânsız diyebileceğimiz 12 görev verilir. Peki neden? Çünkü Hera, Herakles'in Tanrı Zeus'un gayri meşru çocuğu olduğu için kıskanmaktadır. Doğduğundan bu yana başına hep bir bela gönderir. En son başına en büyük felaketin gelmesi Herakles'in onulmaz cinayetler işlemesine neden olur. Ve bunun diyetini ödemekte 12 görevi tamamlaması olur. Asıl bilinen efsane bu şekildedir fakat Euripides ise bir değişiklik yapmış yedi görevden bahsetmiş ve görev arasında ailesinin yanına giden Herakles, ailesinin öldürülmek üzere olduğunu öğrenir. Onun gelmesi bu felaketi durdurmuş fakat daha beter bir faciaya, trajediye sahne olur. Bizim güçlü kızlarla güçlü bir kahramanı bu defa güçlü bir kalem olan Euripides'in üslubuyla okuduk. İyi ki birlikte okuyoruz. #mitokurları Sena Karaca Fatma Kazankaya #kitapalıntıları AMFİTRÜON ... Ey ihtiyarlar, varoluş süresi kısadır. En büyük mutluluğu Zaten yaşamışınızdır, sabahtan geceye kadar Yalnız üzüntülerden kurtulmuş olursunuz. Zaman isteklerimizi asla dikkate almaz. Ondan uzak durur; yalnız kendi işine bakar. KORO ... Altın ve varlık, pek çok insanın Aklını şaşırtıyor, onları gururlu ve Şiddet yanlısı birine dönüştürüyor. Hiç kimse geleceğe sakince bakmayı sevmez; Adaleti takmaz ve günahın tadını çıkarmaya çalışır, Ancak şans arabasını kendi eliyle parçalamış olur.
Tiyatro Senaryo - Oyun
HeraklesEuripides · Mitos Boyut Yayınları · 2018746 okunma