2024 14. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2024 02:09
Çok sürükleyici, hiç elimden bırakamadığım bir kitap oldu. "Tamam, şimdi biraz ara vereceğim" diyorum ama öyle bir sonla bölüm bitiyor ki ister istemez okumaya devam ediyorum. Yazar yüzyıllar öncesi yaşamış bir şair olan Dante Alighieri ve eseri İlahi Komedya ile, yine yüzyıllar öncesinden dünyaya kazandırılmış olan birtakım sanat eserleriyle, mimari yapılarla, tablolarla, şehirlerle öyle harmanlamış ki öyküsünü, bir yandan olay örgüsüne kapılırken bir yandan da google araştırmaları yaptım bahsettiği nasıl bir eser, anlattığı nasıl bir yer diye. Böyle olunca da hikaye beni daha çok içine çekti. Bahsi geçen şeyi birebir gözümde canlandırabildiğim için. Dost bildiklerinize bile güvenmemeniz gerektiğini anlayacaksınız satırlar akarken.. Kendinizi bir an İtalya/Floransa'da Pitti Sarayı'nın içinde bulurken bir an Baboli Bahçeleri'nin içinde polislerden kaçmak için yeraltında bir mağarada bir heykelin arkasına sığınmış bulacaksınız. Müzelerde, kiliselerde turlarken bir an gizemli ve donanımlı bir geminin içinde seyahat ederken bulacaksınız kendinizi. Liste böyle uzar gider... En son bir uçağa atlayıp geleceksiniz muhteşem şehir, İstanbul'a. Ayasofya'da merakla bir mezar ararken Yerebatan Sarnıcı'nda türlü kargaşa içinde koşuşturacaksınız... Yazarın eserlerle ve geçmişle bu kadar bağlantılı bir yazı ele almış olması gerçekten takdire layık, beni çok etkiledi. Kültürel anlamda birçok yeni yer ve eser keşfettim diyebilirim. Hal böyle olunca da kitap bir çırpıda bitti. Çok zevk alarak ve merak duygum hiç geçmeden okudum. Bir gün bahsi geçen yerlere gidip bu kitabı hatırlamak çok güzel olurdu. Tavsiye ederim, kitabı da bana tavsiye eden cağğnım dostum Hilal 'e teşekkür ederim
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201329,8bin okunma
Canım dostum keyifli okumalarrr 🫀🫀🫀