Project Hail Mary
2024 33. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2024 02:13
Andy Weir'in uzay romanlarını okumak aşırı keyifli. Her zaman elimin altında bulacağım, hayatın bütün gerilimlerinden, karmaşasından ve stresinden kaçmak için okuyacağım her daim okunmamış yeni bir Andy Weir romanı olsun isterdim. Türkçe'ye çevrilmiş diğer kitapları olan Marslı ve Artemis romanlarını da çok beğenmiştim ama Kurtuluş Projesi beni daha fazla etkiledi. Bilim, uzay, heyecan, gerilim, merak, fantastik ögeler ve felsefik düşünceler o kadar güzel harmanlanmış ki tüm sayfalarda aynı keyfi hiç azalmadan alıyorsunuz. Bölüm sonları hep yeni bölüme başlamak için bir itki görevi görüyor. Hikaye bütünlüğünde hiçbir aksama ve karmaşıklık yok. Tamamıyla çok iyi kurgulanmış ve yaratıcı bir uzay-bilim-fantastik kurgu romanı çıkmış ortaya. Bence yazarın en önemli özelliği her seferinde kendini tekrar etmeden yeni bir dünya oluşturması. Ve o dünyaya hiç garip hissettirmeden sizi de içine çekip dahil etmesi. Uzay kurgu sevenlere mutlaka öneririm. Hızlıca akıp giden bir kitap olacaktır. Keyifli okumalar.
Kurtuluş ProjesiAndy Weir · İthaki Yayınları · 20251,728 okunma