Kadınların Sadakatli Olma Sebebi İçgüdüselmiş :D
Erkek, kendisine yeterince kadın sunulduğu takdirde, kolayca yılda yüz çocuk meydana getirebilir; kadın ise, istediği kadar çok erkeğe sahip olsun, ikiz ihtimalini hesaba katmazsak, yılda sadece bir çocuk dünyaya getirebilir. Bu nedenle erkeğin gözü hep başka kadınlardadır; kadın ise buna karşılık tek bir erkeğe sımsıkı sarılır: Çünkü doğa onu içgüdüleri gereği ve hiç düşünmeden, gelecekteki doğumun besleyicisi ve koruyucusunu yanında tutup korumaya sürükler. Bundan ötürü erkeğin eşine sadakati yapaydır, kadınınki doğaldır; dolayısıyla da, kadının ihaneti, nesnel olarak, sonuçları bakımından olduğu kadar, öznel olarak doğaya aykırılığı bakımından da erkeğinkinden çok daha az bağışlanabilir bir ihanettir.
Sayfa 25 - Bordo Siyah Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
1.516 Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Bu bilgi evrimsel biyoloji tarafından çürütüleli çok uzun zaman oldu.. Schopenhauer çoğu kendi dönem felsefecileri gibi, çoğu olguyu sosyolojik perspektiften ele almış..Lakin biyoloji, sosyoloji dinlemez... Bir insan dişisi (ve çoğu hayvan dişisi), en iyi genetik kombinasyonu bulabilmek için poligamik yaşamaya eğilimlidir.. Zira hayvanlar öyle de yaşamaktadır. İnsan dişisinin çoğunlukla öyle yaşamamasının sebebi sosyolojik ve kültüreldir.. Filozof maalesef akla ilk gelen şeyi söylemiş ancak konu bu kadar basit değil..
Önceki 3 yanıtı göster
Evren
Evren
hepsine katılıyorum ben dişinin de erkek gibi çok sayıda çiftleşecek partner arayışında olup olmadığından emin olamamıştım. Cevabını aldım olay tamamen matematikmiş aslında😊 teşekkürler
Bizim toplumun en büyük problemi sevmeyi bilmemesi . Yani erkeklerin. Evliliği ,kendine bir hayat arkadaşı değil , her işine yarayan bir hizmetçi bulmak olarak algıladıkları için , kadınlar mutlu değil ... Ve bu zihniyet islam toplumundaki erkekleri dünyanın en medeni yerlerine de koysanız ASLA değişmiyor .. Yurtdışında yaşayan biri olarak , kimse bizim toplumdaki erkekler eşlerini seviyor onları hakettikleri değeri veriyor demesin .. Sevmek lâzım , değer vermek , bir kadına sahip / sâdık olmak . Şimdi diyecekler bazen sevgi yetmiyor .. Sevgi yeter , sevmesini bilirseniz. Bana burada bir Alman anlatmıştın. Eşi 4 ay çok hastalanmış . Bir bebekle ilgilenir gibi ilgilendim onunla dedi . Hem çalıştım , hem ev işleri , hem eşime baktım dedi .. Şuan çok iyi ve o kadar mutluyum ki dedi .. Bizim toplumlarda kaç kişi yapar bunu eşine ? 1000 kişi içinden belki 1 kişi . Bazı toplumlarda kadın hayat arkadaşı bazı toplumlarda ise hizmetçi / köle . Ekonomik özgürlük diye birşey yok . Kimse mükemmelde değil ayrıca . Kardeş kardeş ile , anne ile baba ile bile fikirlerimizin zıt düştüğü zamanlar oluyor . Eğer gönlün var ise geçinmeye , her türlü yol ilerler. Ama bir kadın sevgisiz kaldı mı , işte o zaman ölür .. Sevgi dediğimiz zaman da herkesin aklına cinsellikten başka birşey gelmiyor . Sevgi algıları bile iğrenç ...
Tamamen haklısınız Gülnare Hanım. Bunun da sebebi ilk başta kurduğunuz bir kelimede saklı.👏
Hocam son yapılan araştırmalarda bir insan birden fazla kişiye aşık olabilirmiş bilimsel olarak kanıtlandı :))
Aşk varsa neden olmasın 😊 aşık olduğumuz kişi sayısının artması benciliğin artmasından başka bişey değil bence😊
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor