İyi Köpekler Kötü Köpekler Ve Kuzey Toprakları
2025 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2025 12:06
Jack London'in köpeklere ilgisi, dünya klasikleri içinde yer etmiş Vahşetin Çağrısı , Beyaz Diş gibi romanlarından ibaret kalmadı. Çocukluğu çiftliklerde geçen Jack London neredeyse köpeklerle büyümüş, çiftlikten ayrıldıktan sonra bağı zayıflasa da onlara olan ilgisini asla yitirmemişti. Yazarlık yaşamı boyunca çeşitli vesilelerle onlara ilişkin gözlemlerini zenginleştirdi ve öykülerine yansıttı. Elinizdeki kitapta yazarın farklı yıllarda yazdığı üç köpek öyküsü bir araya getiriliyor. "Kahverengi Kurt" (1906), "Ah O Benekli" (1907) ve "Batard" (1902) öyküleri insana yalnızca sadakatiyle değil, cesareti, dirayeti, zorbalığı, kibri, hıncıyla eşlik eden üç ayrı köpeği işleyerek insanın hayvanlarla kader ve duygu ortaklığını çarpıcı biçimde sergiliyor. ... Yukarıda da bahsedildiği üzere 65 sayfalık bu kısa kitabın içerisinde Kahverengi Kurt, Ah O Benekli ve  Batard olmak üzere 3 öykü bulunmakta. Bu üç öykünün her birinde farklı bir köpek anlatılmakta. Bu etkileyici kitapta, Jack London'ın çoğu kitabında yer verdiği şekilde yine kuzey soğuklarında geçen maceralar, ve insanmışcasına  özenerek yazdığı köpek karakterler yer alıyor.  Bir hikayeyi özellikle seçemiyorum çünkü üçü de beni ayrı ayrı etkiledi. Okurken kuzeyin soğuk kışına direnen, zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışan karakterlerin ve özellikle köpeklerin hayret edeceğiniz çabasına şahit oluyorsunuz. Üstelik köpeklerle insanlar arasındaki bağı oldukça samimi anlatmış Jack London. Ben zaten yazarı sevdiğim için kitabı da severek okudum. Kitabın sonunda yer alan 'Çevirmenden İlgilisine Paylaşımlar' kısmını mutlaka okuyun derim. Öykülerin yazıldığı dönemin şartlarını da öğrenmiş oluyorsunuz böylece. İyi Köpekler Kötü Köpekler Ve Kuzey Toprakları - Jack London
Dünya Klasikleri
İyi Köpekler Kötü Köpekler Ve Kuzey TopraklarıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20232,399 okunma