İhanet
2025 5. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2025 17:58
İlk okuduğumda daha çok sevdiğimi fark ettim. Bu kez okuduğumda gıcık olmadığım şeylere gıcık oldum. Bella'ya sinirlendim çoğu zaman. Bella, dönemin şartlarına göre inanılmaz cesur bir karakter. Özel bir soydan geldiği için krala taç takıp, kralı meşru bir lider olarak ilan edebilme ayrıcalığı var. Kitapta da ailesine, ve İngiltere kralına ihanet ederek, inandığı daha iyi bir gelecek için İskoçya kralına taç taktı. Tabi ondan sonra ingiltere ve iskoçya da ikonik bir kadın olarak görülmeye başladı. Aynı zamanda aranan bir kaçak. Bu olay sonunda sürekli kaçmaları, yakalama ve kurtarma olaylarıyla doluydu tüm kitap. Yılan (engerek) lakaplı casusumuz Lachan MacRuairi ise Bellayı korumakla görevli birisi. Soğuk, en yakınlarının sırtından bıçaklamasıyla kimseye güveni olmayan, aksi tavırlarıyla pek sevilmeyen bir karakter. Okurken onun güvene ve ne kadar sevgiye bir aileye ihtiyacı olduğunu anlıyorsunuz. Bella ise Lachlan paralı asker olduğu için onu aşağılayıp durdu sürekli. Onun kibri ve sürekli kızını ardında bıraktığı için ağlayıp sızlanmalarını okumaktan bıkmıştım kitapta. Bunun sonucunun böyle olacağını göze alıp çıkmışsın bu yola sonuçta. En sonunda Lachlan'ın hayatını tehlikeye atmasını bekleyip kızını kurtarmasını istemesi ve Lachlan kabul etmek istemeyince suçlaması vs. derken Bella dan soğudum. Yine de sevdiğim bir kitap. Bol olaylı, yer yer müstehcen sahnelerin olduğu, siyasi entrikaların döndüğü güzel bir historical roman. Monica McCarty İhanet
Roman-Edebiyat
İhanetMonica McCarty · Koridor Yayıncılık · 2014214 okunma