Highland Guard Serisi 4

Monica McCarty
2014
Koridor Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Viper (Highland Guard #4)

2020 3. kitabı
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Çok beğendiğimi itiraf ediyorum. Tutku dolu hikayesi ve ihtirası işleyişi müthişti. Soğuk erkek ve güçlü kadınlı hikayelere ayrı bir zaafım var. Çok beğenmiş olmam bu yüzden olabilir. İki üç kez okudum gerçekten tadına doyum olmuyor. Çok keyifli, yer yer hüzünlü ve karakterler çok iyi kurgulanmış. Aşk romanlarının vazgeçilmez yazarlarından biri mutlaka okunmalı
2022 10. kitabı
Monica Mccarty kitapları beni cidden zihinsel olarak yoruyor.Çok fazla dolu ve hep bir kaçış var.Kalp ritmini yüksek seviyelerde tutan olay örgüsü de çabası tabi.Bella ve Lachlan arasında alevlenen aşkı okuduk.Bence kitap güzeldi.İkilinim bol bol atışması ve yanlış anlaşılmalar,önyargılarla dolu bir kitaptı.Bu seri güzel ama bazen bana ağır geliyor ne yalan söylim.Hani kafa dağıtmalık ya da çerezlik sınıfına koyamazsın.İskoçların soy isimleride hep Mc ile başlıyor sanki.Ben kim dost kim düşman hala ayırt edemiyorum.Zaten karakter bolluğu var.Eğer savaş ve aşkın ön planda olduğu bir seri arıyorsanız tam sizlik.Bu arada en merak ettiğim karakterlerde Seton ve Bella'nın kızı Joan oldu.Bu kitapta bariz ikilinin temelleri atılmış.Sanırım 12.kitap oluyor.Merakla bekliyorum
2020 162. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2020 17:40
Lachlan ve Bella'nın hikâyesini daha serinin ilk kitabını okurken merak etmeye başlamıştım. Hatta daha ilk kitabı bitirmeden bu ikilinin kitabının peşine düşmüş ve kitapları serinin kaçıncı kitabı, çevirisi yapılmış mı diye araştırmıştım. O kadar ilgi çekici bir hikâyeleri vardı anlayacağınız. Hâl böyle olunca da İhanet'i büyük bir hevesle okumaya başladım. Yazarın vazgeçilmezi hâline gelen; bir ilişki yaşamaktan korkan ve kendini habire geri çeken erkek karakter ile kırılsa da üzülse de aşkı için savaşmaktan vazgeçmeyen kadın karakter tabii ki bu kitabında da mevcuttu. Bu durum beni yazarın diğer kitaplarında epey rahatsız etmişti fakat bu kitabında rahatsız etmedi. Zira yazar, Lachlan'ı ve yaşadıklarını inanılmaz başarılı anlatmıştı. Hâliyle Lachlan'ı anlamak benim için zor olmadı. Ters davranışlarından dolayı ona kızmak istediğim yerlerde bile çok kızamadım çünkü tepkilerinin ve ters davranışlarının sebebini anlıyordum. Aynı şekilde Bella'yı da sevdim. Onun da Lachlan'ı bu kadar iyi anlamasından ve Lachlan'ın davranışlarına meydan okuyup pes etmemesinden; geçmişinde bu kadar zorluklar yaşamasına rağmen bir ilişkiye girmeye korkmamasından ve güçlü bir karakter olmasından çok hoşlandım. Konusunu daha kitabı okumadan sevmiştim zaten. Karakterleri, yazarın aralara eklediği tarihi olayları ve aksiyonlu sahneleri de çok sevince kitabı son sayfalarına kadar bayılarak okudum. Hatta bu kitabı serideki favori kitabım ilan etmeye hazırdım. Fakat son sayfalarda yaşanan bir kayık kulübesi sahnesi vardı ki cidden hiç hoşlanmadım. Yazar karakterleri için bir dönüm noktası olsun istemişti belli ki ama o dönüm noktası böyle mi olmalıydı, bu kadar sevdiğim karakterlere böyle bir sahne yakışmış mıydı? Bana kalırsa hayır. O sahneden sonra yaşanan olaylar da biraz abartılıydı ve bu
2022 69. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2022 03:26
4. Kitabıda bittirdik. Ortalama bir kitaptı. En başta baya severek okudum. Ooo dedim süper başladı. Bu sefer hayal kırıklığı olmayacak ama oldu tabikide nasıl olmazsın...Kadın güçlü adam güçlü ikiside inatcı tek taraflı olan bir şeyler yok demenle nazar değdirdim ve olan oldu. Kadın karakter Bella en başta zeki güçlü bir karakterken asasalağa nasıl düşer ya inanamadım gercekten, tamam adama güvenme güvenilecek bir şeyler yapmıyor ama sonradan senin için yaptıklarından sonra hala ergenler gibi beni sevmiyor önemsemiyor beni vücudum için kullanıyor filan eee sende aynısı yapıyorsun hayırdır kızım . Başrol adamızda aynı en başta sevmedim kendisi sonradan sebeblerini anlayınca sevmeye başladım ama onunda haklı fikri kadınla yatmak yeter da yeter başka bir şey yok neden anında cinselik nedennn yaa hep bu şekilde yazmak Zorunda mısınız? Why İşte saçma sapan aşk bölümleri ve ihanet oldu. Ve adamız hemen kızımızı affetti ve mutlu son pöffff konuyu begenmediğimden 7 puan verdim karakterlere asla vermem 3 lüktü. Seri oldugundan okuyunuz...
Roman
2025 5. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2025 17:58
İlk okuduğumda daha çok sevdiğimi fark ettim. Bu kez okuduğumda gıcık olmadığım şeylere gıcık oldum. Bella'ya sinirlendim çoğu zaman. Bella, dönemin şartlarına göre inanılmaz cesur bir karakter. Özel bir soydan geldiği için krala taç takıp, kralı meşru bir lider olarak ilan edebilme ayrıcalığı var. Kitapta da ailesine, ve İngiltere kralına ihanet ederek, inandığı daha iyi bir gelecek için İskoçya kralına taç taktı. Tabi ondan sonra ingiltere ve iskoçya da ikonik bir kadın olarak görülmeye başladı. Aynı zamanda aranan bir kaçak. Bu olay sonunda sürekli kaçmaları, yakalama ve kurtarma olaylarıyla doluydu tüm kitap. Yılan (engerek) lakaplı casusumuz Lachan MacRuairi ise Bellayı korumakla görevli birisi. Soğuk, en yakınlarının sırtından bıçaklamasıyla kimseye güveni olmayan, aksi tavırlarıyla pek sevilmeyen bir karakter. Okurken onun güvene ve ne kadar sevgiye bir aileye ihtiyacı olduğunu anlıyorsunuz. Bella ise Lachlan paralı asker olduğu için onu aşağılayıp durdu sürekli. Onun kibri ve sürekli kızını ardında bıraktığı için ağlayıp sızlanmalarını okumaktan bıkmıştım kitapta. Bunun sonucunun böyle olacağını göze alıp çıkmışsın bu yola sonuçta. En sonunda Lachlan'ın hayatını tehlikeye atmasını bekleyip kızını kurtarmasını istemesi ve Lachlan kabul etmek istemeyince suçlaması vs. derken Bella dan soğudum. Yine de sevdiğim bir kitap. Bol olaylı, yer yer müstehcen sahnelerin olduğu, siyasi entrikaların döndüğü güzel bir historical roman. Monica McCartyMonica McCarty İhanetİhanet
Roman-Edebiyat
2020 12. kitabı
Highland Guard Series 4 ~ İhanet || #kitapyorumu . Herkese Merhaba, Bugün çok severek okuduğum kitabın yorumuyla geldim. Bella, yaşadığı zorlu hayatına, yapacağı şeyin korkutucu sonuçlarına rağmen vazgeçmiyor. Zorlu bir kaçış sonrası İskoçya'nin tek umudu Robert'a tacını giydirmek için gereken zamanda orada oluyor. Bu geri dönüşü olmayan bir yol ancak ülkesi için bunu göze almak zorunda. Ama bu uğurda kızını geride bırakmak istediği bir şey değildi ve tabi ki koruyucusu Lachlan ile yakınlaşmakta... Lachlan MacRuairi güçlü, acımasız ve korkutucu bir savaşçı. Ona verilen görev Bella'yı güvenli bir şekilde taç takma merasimine getirmek. Görevde başarılı oluyor ancak Bella'ya duyduğu akıl almaz çekim karşısında ne yapacağını bilemez halde. Bella'nın Robert'ın yanında yer almak için yaptığı fedakarlıklara karşı şüpheleri ve Bella hakkında olan dedikodulara karşı ne düşüneceğini bilemiyor. Hakkında duydukları ile Bella'nın tavırları çok farklı. Tanıdığı Bella, anlatıldığı gibi günahkar biri değil. Ancak geçmişte aldığı yaralar ve güvensizlikleri nedeniyle bu çekime karşı koyuyor. Aynı şekilde Bella da büyük bir önyargı ile yaklaştığı savaşçı için duyduğu hikâyeler ve savaşçının da bunları yalanlamaması ile gördüğü, tanıdığı Lachlan hakkında ne düşüneceğini bilemiyor. Onu tanıdıkça yanıldığını fark ediyor. Ama yaşanan olaylar, kurulan tuzaklar sonrası artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Devam eden savaş ve bu uğurda kaybettiklerinin yanı sıra geçmişin onlarda bıraktığı izler ve güvensizlikleri ile çiftin aşkları sınanacak. Sığındıkları maskeleri sayesinde hayatta kalan, bütün kırgınlıklarını, yalnızlıklarını, acılarını bu maskenin arkasına saklayan çift, birbirlerini tanıdıkça maskeleri düşüyor. Hissettikleri aşk ve güvenle yakınlaşan çiftin aşması gereken çok fazla
2021 84. kitabı
Yine gerçekmiş gibi hissettiren harika bir olay örgüsü. Sanırım Monica McCarty kitaplarının en sevdiğim yanı bu. Karakterler çok canlı özellikle sonda verdiği bilgiler ve olayın kurgulanması harika. İlk iki kitabın bir tık altında kalsa da zevkle okudum. 👑 Gizli görevler de usta Yılan lakaplı Lachlan MacRuairi kralın kendisine verdiği görevle Leydi Bella MacDuff'ı evinden ve kocasından kralın taç giyme töreni için kaçırır. Fakat bu kibirli Kontes ile uzun bir yola çıkmak Lachlan için en zorlu görevlerden biridir. Kadının cazibesi ikisi içinde ülke içinde çok tehlikelidir. Bella sevgili kızını ardında bırakıp ülke adına çıktığı görevde bu acımasız savaşçıya aşık olmuştur. Çok geçmeden ihanetle suçlanan Bella İngiltere Kralı tarafından hapsedilir ve kurtarıcısı geri döner. Lachlan onu tehlikelerden korumaya çalışsa da her seferinde bir başkasıyla karşı karşıya kalırlar. 👑 "Al." Ona küçük bir hançer uzattı. "Nasıl kullanacağını biliyor musun?" Bella hayır der gibi başını salladı. "Hayır, ama gerek kalırsa bir yolunu bulurum." "İşte benim kadınım her daim savaşmaya hazır."
2025 35. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2025 21:31
Beğenmedim. Hatta 4 kitap içinde en kötüsü buydu. Sürekli yanlış anlamalar, sürekli bi inatlaşma, sürekli +18lik düşünceler… Yordu, atlaya atlaya okudum. Okunmasa da olur
·440 syf.·
2025 31. kitabı
Bu seri tam bir bağımlılık yaptı bende arka arkaya okuduğum bu 4. kitapta İskoç Muhafız Alayı savaşçılarının en soğuk ve güvenilmezi olan Engerek lakaplı Lachan’ı anlatıyor. Bella karakterimiz Lachan tarafından İskoç kralı Bruce’a taç giydirme göreviyle götürülürken kızından ayrı düşer ve her fırsatta kızına kavuşmak için Lachan ve ekibini riske atar. Tüm tehlikeleri bilmesine rağmen her girişilen risk sonuçta kaçınılmaz olan ihaneti de beraberinde getirir.
2020 9. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2020 00:00
Serinin dördüncü kitabı. Diğer kitaplarda Lachlan tam bir pislikmis gibi lanse edilmişti ama ben bu kadar sağlam bir karakter çıkacağını tahmin etmemiştim. Lachlan aslında çok gelenekçi değerlerine sıkı sıkı bağlı bir adam. Sadece para için savaştığını söylemesi ve kendini paralı asker gibi lanse etmesi kesinlikle bir maske. Bella ise sağlam değerleri olan istediği ve inandığı her şey için mücadele etmesini bilen bir kadın. Lachlan in Bella ya karşı bu kadar direnmesi can sıkıcıydı ama anlaşılabilir bir durum yaşananlar göz önüne alınınca. savaş bütün acımasızlığı ile gözler önüne serilmiş. Anlayamadigim tek nokta Bella nin kızının aldığı karar ama bunu galiba ilerleyen kitaplarda anlayacağız.. kesinlikle okunması gereken bir kitap.

Monica McCartyYazar · 15 kitap
Toronto'da doğdu.mezun Downingtown Lisesinden mezun oldu ve 1995 yılında New York Üniversitesinden mezun oldu.2000 yılından 2005'e kadar, Shepard Time,Inc. Özel Yayıncılık çalıştı ve kurumsal müşteriler için yaşam tarzı dergileri üretti. 2002 yılında ve 2005 yılında kendi kitaplarını yazmaya başladı.Prettey Little Liars ve Yalancılık Oyunu adlı eserleri televizyon dizisi haline getirilmiştir.Shepard şu anda Pittsburgh içinde yaşamaktadır.