Highland Guard #5

İlk Yayın Tarihi:
Mart 2012
Nemesis Kitap
Orijinal Adı:
The Saint (Highland Guard #5)
Sıralamalar

·%49 (229/464 syf.)·
Serinin en kötü kitabı olma ünvanını Tutsak'ın elinden aldığı için Aziz'i kutluyorum. Gerçi hiç sevmesem de Tutsak'ı bir şekilde bitirmiştim, Aziz'e o kadar bile katlanamadım. Aslında seriye uzun bir ara vermişim, son kitabı okumamın üstünden 4 yıl geçmiş. Ama geçen tüm bu zamana rağmen Monica McCarty'nin tek tip karakterlerinin verdiği sıkıcılık hissi geçmemiş. Serinin tüm kitaplarında olduğu gibi YİNE aşkı için çabalayan kadın karakter ile durmadan kendini geri çeken erkek karakterin ilişkisini okumak beni boğdu boğdu duvara attı zira. Hele ki kadın karakter gurursuzluk düzeyinde ısrarcı, erkek karakter de bu kadar leş biri olunca sabrım ciddi anlamda sınandı. Aşk için, sevdiğin insan için çabalamaya değer elbette ama karşıdaki kişi buna değiyor ve bu uğurda öz saygı yitirilmiyorsa şayet değer. Fakat ben Magnus'un Helen'in gösterdiği çabaya gram değdiğini de, Helen'in kendisine bir nebze olsun saygı duyduğunu da asla düşünmüyorum. 13. bölümü okuyunca da buna iyice emin oldum ve bu ikiliye 1 sayfa daha bile katlanmayaya karar verdim. Tencere kapak misali birbirlerini bulmuşlar, bundan sonra ne yaşayacakları umurumda değil. Kitabın tek iyi yanı da Muriel'di. Hak edene hak ettiği gibi davranan kraliçe Muriel, ben senden razıyım! Bu arada ben Monica McCarty'i çok severim. İskoçları konu alan tarihi aşk kitaplarının sefiridir benim gözümde. Tarzına, tarihi gerçekleri kurgu ile buluşturma şekline bayılırım. Ama hep tek tip karakterler yazarak bu gemiyi yürütümez, üzgünüm. Bu kitap da bunun en büyük ispatı zaten.
2020 16. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2020 21:21
Aziz ve melek... dünyanın en kutsal birlikteliği. Allah allah o nasıl bir hikayeydi ya hu. Bir çırpıda okudum! Gene! Ama Monica Mccarty in kitapları çok tutkulu çok ateşli ben napayım. Olaylar öyle güzel akıyor ki bi bakıyorsunuz kitap bitmiş. Neyse hikayaye gelecek olursak sevgili iri yarı devasa erkeğimiz Magnus fazlasıyla ketum bi tipti. Tam 'yok resmen sevmiyor ilgisi azalmış' diye düşünüyorsunuz ki yazarımız erkek karakterimizin düşüncelerini yazıyor ve "aa aslında baya aşıkmış" şoku yaşıyorsunuz. O kadar hislerini belli etmiyor ki Helen'e acımadan edemiyorsunuz. Bir de ben ikilimizin aşkının büyüklüğünü pek hissedemedim yani ne bileyim daha çok geçmiş anısı okusak daha rahat hissederdim sanki. Birbirlerine olan aşkları yıllarca birbirlerini unutamayacak kadar büyükse, neden böyle olduğuna daha çok değinilmeliydi. Bu arada, kaçan erkek kovalayan kız hikayelerini sevenler için birebir bi hikaye. Ben tam tersini seviyorum ^^ Ama genede çok güzel, sürükleyici tutku dolu, birazda hüzünlü bir kitaptı. Çok sevdim kesinlikle. Ya bide daha çok +18 sahneler olsa fena olmazdı asdfghj sanki biraz azdı amaa olsun
2025 14. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 21:51
Uzun zamandır Historical romans okumamıştım. Bu kitap iyi geldi. Yazarı seçmemin sebebi de serinin yeni kitabının çıkmış olması. O yüzden hız kesmeden devam edeceğim seriye ama ondan önce kitapla ilgili yorumumdan bahsedeyim sizlere... Hinghland Muhafızları Serisinde Aziz'de bir geçmiş hikâyesiyle başlıyoruz. Birbirlerini seven iki düşman aile çocukları. Adamımız Magnus ile Helen'in ağabeylerine yakalandıklarında Magnus ona onunla kaçmasını ve evlenmesini teklif eder, fakat o anda genç ve tecrübesiz olan Helen, hasta babasına ve ailesine sırt dönmekten çekinir ve bu ani teklifi reddetmek zorunda kalır. Magnus da kırılan kalbini alır ve Gizli Muhafızlar ordusuna katılır. Ancak bundan sonraki gelecekte kaderinde sevdiği kadının en yakın arkadaşıyla evlenmesini izlemek de vardır. Magnus'a ve gururuna sayıp sövdüğüm, Helen'in ise kadınlık gururunu ayaklar altına aldığı için pes dedirten sahneler okusam da, kitap günümüz romantik aşk kitaplarından sonra epey iyi geldi diyebilirim. O dönemin kadınları ve adamlarını böyle yazıyor yazar diyelim ve sinirlenmeden geçelim gitsin :))
2023 4. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 17:50
Bu çok sevdiğim seriye uzun, upuzun... tam 6 yıllık bir aradan sonra döndüm! Zaman böylesine akıp geçmiş olmasına rağmen hiç unutmamışım ve bu kitabını da severek okudum. Konusu: Aziz lakaplı Magnus MacKay, gençlik yıllarından beri düşman klanın kızı Helen Sutherland'i sevmektedir. Ne yazık ki yolları Helen ile tatsız şekilde ayrılıyor ve yıllar sonra savaşın diğer tarafında yer alan Sutherlandler'in Kral Bruce'un safına geçmesi ile tekrar karşılaşıyorlar. Hem de Helen ve Magnus'un en yakın arkadaşı, ortağı Gordon'un düğününde. Not: 1300lü yıllar için ilişkiye dair düşünceler fazla günümüzden kaçmış ama neyse haha :)
2018 139. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2018 00:09
Aziz Monica McCarty, Monica yi severim bu kitapta da oldukça aksiyonlu ve tutkuyu hissettirdi fakat tatmin edici değildi. Niye diyeceksiniz Magnus'un fazlasıyla inadı bana acaip itici geldi Konu olarak baktığımızda Magnus MacKay gerçek bir İskoçyalıdır; mağrur, güçlü ve düşmanlarına korku salacak derecede dayanıklı bir İskoçyalı… Kadınlara ve aşka karşı mesafeli duruşu yüzünden ona takılan Aziz lakabına rağmen, kalbinin derinliklerinde acı bir gerçeği saklamaktadır. Sır olarak sakladığı bu gerçek, onu reddederek en yakın arkadaşlarından biriyle nişanlanan kadının, Helen’in açtığı aşk yarasıdır. /direk kopyalama yaptım / Bu açıklamaya göre Helen'e karşı bir kızgınlık hissediyorsunuz ama kitapta tamamen farklı hissedecek ve ona çoğu yerde hak vereceksiniz yani ben öyle yaptım. Hikaye güzeldi aşk güzeldi ama Magnusun kendi ile çelişkisi fazlaydı. Sırf uzatmak için mi yapılmış anlamadım. Konunun akıcı ve işleyişi tam Monicaya göreydi ama eksik gelen bir çok yönü vardı kisacasi tatmin etmedi beni daha fazla birşeyler olmasını bekledim.
2021 104. kitabı
Herkese musmutlu pazarlar Geçtiğimiz hafta okuyup bitirdiğim #monicamccarty 'den #aziz ile geldim bugün.Ben bu seriyi epey bi karıştırdım arkadaşlar, bundan sonra çıkanları okudum ama Aziz arada kaynamıştı Neyseki onu da okudum bitti. Highland Guard serisinin 5.kitabı Aziz Iskoç Kral'ı Robert Bruce'un gizli hayalet savaşçılarından biri olan Magnus MacKay ile Vahşi ve masum güzel Helen'in hikayesini anlatıyor. Onlarinkisi gençlik zamanlarından kalan ama alevi hiç sönmeyen küllerde gizlenmiş bir aşk. Magnus'un teklifini reddeden Helen ailesini seçer ve yıllar sonra onların istediği biriyle nişanlanır.. Tabi düğün gününe kadar müstakbel kocasının en yakın arkadaşının Magnus olduğunu bilemez. Ama o sabah gelinligiyle Magnus'u gördüğünde aşkının hiç sonmedigini hala kalbinin aynı çarptığını farkeder ve hemen harekete geçer.. Tabii Magnus da artik eski aşkından eser kalmamistir; ki arkadaşına ihanet söz konusu bile değildir...Ama Helen  aradan yillar gecsede genç kızken yaptığı hatayı düzeltmeye yemin eder.. Magnus ve Helen'in aşkı çok güzeldi. Ama en güzeli de Hemen'in kararindan bi an bile vazgecmeden aşkı için mücadele etmesiydi.Magnus ise önüne çıkan engeller yüzünden biraz geride kaldı.Düşününce haklı mi diye sorguluyorum ama bence biraz daha gayret gösterebilirdi... Yazarın her kitabını seviyorum.Ozellikle tarihi romans okumak istiyorsanız hiç düsünmeyin.Size entrika aşk ve dopdolu aksiyon veriyor....
2021 79. kitabı
Serinin 5. kitabı. Helen ve Magnus u anlatiyor. Willam a üzüldüm. Ama iksinin beraber olabilmesi için ölmesi gerekirdi. Helen savasci bir kadın Magnus u elde edebilmek için her türlü yol ve hileyi kullandı. Zevkli bir okuma oldu.
Aziz
2022 70. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2022 18:04
Bazı şeyleri uzatmamak gerekiyor , analatacak çok bir şey yok , kızın hataları oldu o yaşta normal en başta kızdım sonra kendini affettirme çabasını taktir ettim. Adamız gereksiz fazla inatcı geldi. Konusu basit idare eder bir kitaptı. Okunulur zaten seri olduğundan okumak zorunda kalıyoruz...
Roman
2023 77. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2023 00:29
10/7.5 ️️️ Herkese selamlar Bugun buraya Highland Muhafızları serisinin 5.kitabi olan Aziz'in yorumu ile geldim. Yazar ve kurgularina ne çok hayranım hep söylerim. Ki serinin ilk bir kaç kitabi çok iyi giderken sanki ivmesi şaştı. Dördüncü kitap ne kadar umdugumu veremesede bu kitapta bir o kadar vasatti. Aslinda ne sevdim ne sevmedim, nötr. Sevdim duyguları daha yoğundu. Sevmedim bu yoğun duygular aynı eksende saçma sapan bir şekilde döndü durdu. Kaçan kovalanır hesabı, surekli kiz kovaladı adam kaçtı. Normal şartlarda bunun tersi olsa belki bu kadar arada bırakmaz aksine sevdirir ama kız sürekli "beni seviyor aslinda ama..." diye gezince bir yerden sonra eeeeh yeter ama azıcık gururun olsun diye iç geciriyorsun. Adam desen ben ona Ali Cabbar'dan esinlenip Magnus Cabbar diyorum, çünkü konusu aynıydı. Neyse bu Cabbar'da sürekli "ben onu sevmiyorum ki, o benim değil ki, o beni reddetti ki..." diye gururundan ödün vermemek için taklalar attı durdu. Ama kızi biriyle yakın görünce de etrafı yakıp yıkmak istedi hep. Neyse ki hikaye içinde başka bir çift daha vardı da asıl görmek istediğim sahnelere onlar sahip olunca kitabın okunmasına vesile oldu bir yerde. Aziz lakaplı Magnus MacKay, muhafız arkadaşı Gordon'un düğününe katılmak üzere düğünün yapılacağı kaleye varır. Arkadaşının evlenecegi kişi ise çocukluğundan bu yana aşık oldugu ve yillar once evlenme teklifine hayır diye Helen'dir. Artık gururu ve arkadaşına olan sadakati yüzünden gerçekleri paylaşmaz kimseyle. Helen'de yıllardır Magnus'a aşıktır aslinda. Evlenme teklifine hayır demesinin nedeni ise ailesine olan bağlılığı, toylugu ve ailelerin birbirine olan düşmanlığıdır. Yaptığı hatanın farkına çok sonradan varsada iş işten geçmiştir ve Magnus onu terk etmiştir. Ailesi de onu biriyle nisanlayinca elinden
2024 88. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2024 22:32
Helen Sutherland ile Magnus MacKay, ilk gençlik yıllarında Highland Oyunlarında tanışmışlar ve birbirlerinden çok hoşlanmışlardı. Aralarında oluşan ve ikisinin de hissettiği özel bağ nedeniyle de, her yıl bu oyunlarda bir araya gelip birlikte daha çok vakit geçirmeye başlamışlardı. Bir süre ismini koyamasalar da, birbirlerine aşık olmuşlardı. Fakat, ufacık bir sıkıntıları vardı: MacKay’ler, komsuları Sutherland’ lerle düşmandılar. Hele de Helen’in ortanca abisi Kenneth Sutherland, MacKay’lerden, özellikle de Magnus’tan nefret ediyordu. Helen, hem bu nefret hem de babasının hastalığı nedeniyle, Magnus’un evlilik teklifini reddetmişti. Oysaki evet deseydi, Magnus O’nun için her şeye göğüs germeye hazırdı. Bu reddedişe Keneth’in tanık olması ise Magnus için daha ağır bir darbe olmuş ve bu olaydan sonra ayrılmışlardı. Ayrılık süreci ikisi için de çok yıpratıcı geçmişti. Birbirlerini hiç unutmamışlardı. Ve yıllar sonra Helen’le Gordon’un (Magnus’un muhafızlardaki ortağı) düğününde tekrar karşılaşmışlardı. Bu karşılaşma, ikisi için de oldukça zorlayıcı olmuştu. Helen, Magnus’a yaklaşmaya calışsa da, en yakın arkadaşı Gordon’a olan sadakati ve Helen’e olan kızgınlığı nedeniyle Magnus, bunu reddetmişti. Ve hem bu reddediş, hem de gerçekleşen nikahıyla birlikte Helen’in tüm kavuşma hayalleri suya düşmüştü. Bu noktadan sonra, hani bizde bir atasözü vardır ya: “Gelin ata binmiş, ya nasip demiş.” İşte olaylar aynen bu atasözünün sağlamasını yaparak ilerledi. Hayal kırıklığı, pişmanlık, azim, vicdan azabı, ihanet ve ikinci şans temalarında zorlu yollardan geçti Helen ve Magnus. Ne zaman ayrı düşecek olsalar, kaderin ağları ve Robert Bruce, ikisini bir araya getirdi. Tüm bu sürecte kaçan kovalanır hesabı Helene, önündeki tüm engellere rağmen, Magnus’tan hiç vaz geçmedi.

Monica McCartyYazar · 15 kitap
Toronto'da doğdu.mezun Downingtown Lisesinden mezun oldu ve 1995 yılında New York Üniversitesinden mezun oldu.2000 yılından 2005'e kadar, Shepard Time,Inc. Özel Yayıncılık çalıştı ve kurumsal müşteriler için yaşam tarzı dergileri üretti. 2002 yılında ve 2005 yılında kendi kitaplarını yazmaya başladı.Prettey Little Liars ve Yalancılık Oyunu adlı eserleri televizyon dizisi haline getirilmiştir.Shepard şu anda Pittsburgh içinde yaşamaktadır.