Doktorların mezar taşlarına dr yazmaları da ayrı bir olay
“Mezar taşlarında, kişinin yaşarken yaptığı mesleği simgeleyen başlık yer alır. Bir kişiyi mezarında da bırakmayan bir ayrımın, o kişinin yaşamı boyunca ne kadar fazla önem taşıyacağı ortadadır.”
Sayfa 4 - Arkadaş yayıncılık, 17. Baskı·Kitabı okudu
Tarih-Araştırma
2.578 Gösterim
Herhangi bir doktora ünvanı olan bir insanın, bu ünvanı almak için ne kadar emek sarf ettiği hakkında bilgin var mı?
Emeğe saygım sonsuz sadece av. dr.diye bunu “mezar taşına” yazdırmaları absürd geliyor açıkçası. Herkes emek vererek bir yerlere geliyor. Ama herkesin gideceği yer aynı.
3 yanıtı göster
Herhalde öteki tarafta vip hizmet bekliyorlar 😜
Bu yorum görüntülenemiyor
Bana aşık bir sünepe vardı. Hukuk mezunu olduğunu her fırsatta duyurmazsa çatlayacaktı. Her fırsatta insanları böyle aşağılıyordu böyle. Birisi kendisini tanımak için ismini sordu daha ismini söylemeden avukat olduğunu söyledi. Ya adam o kadar hadsizdi ki sadece mezun olduğu alanda değil bilgisi olmadığı alanlarda da toksik yorum yapıyordu. Bana senle havuzda yarışsak beni geçer misin dedi. (Eski millî takım yüzücüsüyüm.) Hukuk ve tıp mezunu olunca hayatın bütün dallarında en iyisi olacaklarını düşündüren bir şey yükleniyor heralde otomatikman. Bi de iskelet gibi bir şeydi sorma. Kaslı erkeklerle kendini kıyaslamaya kalkıyordu.
Önceki 2 yanıtı göster
Radikalizmin Mistik Önderi