Sözlerime hiçbir şey için geç değildir diye başlamak istiyorum. Sağlıklı yaşamak her bir bireyin arzuladığı bir şey fakat sadece istemekte mümkün olmuyor. Bizlerin mucize diye düşündüğü şeylerin bilimsel olarak açıklamaları ile mümkün olacağına şahit olacaksınız bu kitapta.
Genetik test ile, Genetik yatkınlığınız bulunan hastalıkları tespit edip, kişiselleştirilmiş bir diyet ile birçok rahatsızlığı alt edebiliriz. Yani genlerimiz kaderimiz değil, yaşam tarzımız ile olumlu olarak değiştirebiliriz. Kişiselleştirilmiş bir beslenme planı ile genleri olumlu olarak etki edebilir ve alerji,kanser,şeker, astım ve bunun gibi bir çok hastalıkları önleyebiliriz. Üstelik dikkat ederek yaşlanmayı da yavaşlata bilmemizin mümkün olduğunu okuyoruz.
Yazarımız kitapta kendi rahatsızlıklarından yola çıkarak nasıl bir yol izlediğini bize örnekler sunarak açıklıyor. Bu da biz okuyucuların daha kolay anlamasına sağlıyor. Ayrıca stresin de genler üzerindeki olumsuz etkileri kesindir ve bu sebeple zihinsel olarak da modumuzu yüksek tutmaya dikkat etmeliyiz. Yani bu kitap tüm bakış açınızı değiştirebilir. Bilimsel terimlerin olmasına rağmen oldukça sade yazılmaya çalışılmış bu sebeple herkesin rahatlıkla anlayacağı şekilde hazırlanmış. Kitap sağlıklı yaşam için gerçekten çok önemli bilgiler içeriyor. Bu yüzden şiddetle tavsiye ediyorum. Keşke çok daha erken yaşta bu bilgileri öğrenebilseydim diyorum ama yine de bu kitap bana hiçbir şey için geç olmadığını gösterdi. Bu muhteşem kitap ile bizi buluşturduğu için sevgili Serpil Meriç, Seher Koyunlu ve Ilgın narinç a çok ama çok
teşekkür ediyorum. Kırklı yaşlara yaklaşırken benim için can suyu gibi oldu bu kitap