Merhaba 1k okurları.
Kitaplar dünyasında kitaplaşmanın en güzel yanı da sevdiklerinizin kitap sevdanıza olan saygısıdır. Biz kitap hediye aldığımız için mutlu oluyoruz ya, yani benim için en güzel hediye kitaptır, pdflerim de benim hediye arşivimi oluşturuyor. Teşekkürümü de bu vesileyle Vəfa Hafiz ıma edip kitaba geçeyim. Yaxşı ki, varımsan, əzizim
Kitaptaki her hikayenin ismini gönderimin yorumuna kaydettim. Ve 15 hikaye okumuş olduğumu da böylece sayabildim. İsmini kitaba vermiş olduğu "Deli Tarla" hikayesinden "Dünya Ahiret Abimsin" hikayesine kadar her okuduğum satırda dudağımda tebessüm, gözlerimde bulutlar vardı. Güldürürken düşündüren yazarları severim. Mizacı güzel, kalemi akıcı yazarlara da ayrı bir saygı duyarım. Hafızamın bana oynadığı oyunlardan biri de okuduğum kitaplarda yazarların, karakterlerin isimlerini unutmak olasa da, bazı yazarlar vardır ki, hafızama inat aklıma kazınırlar. Şermin Yaşar da unutamayacaklarımdan olacaktır.
Yıldızları yerden toplayan babasının derdini anlamayan adam, tarlasına bile uğramak istemezken, lanetli orası dediği halde, nasıl oldu da yıldızların yerde olabileceğine de inanmış oldu? Babadan kalan mirası almak istemeyecek kadar ne var ki o toprakta? Söylemem, spoiler olur:)
Her hikayeye tek tek dokunmayacağım belki ama beni ağlatan hikayeden de yan geçemeyeceğim. "Kamil'in Deniz Kızı" hikayesinde dertsizliği kendine dert etmiş doktorun dertsiz arkadaşının mutluluğuyla dertlendiği hikaye bana dinlediğim bazı programlardaki sohpetleri hatırlattı. Derdin yoksa derdine yan. Mutluysan asıl, dur bir düşün. Yolunda gitmeyen ne var ki bu kadar mutlusun? Mutluluğun peşinde koştuğumuz ahirzamanda mutluluğun anda saklı olduğunu anlayamıyoruz. Oysa insanı acı olgunlaştırır. Çok duymuşsunuzdur bu sözü. Evet, bizi biz yapan acılarımızdır. Düşe kalka geçtiğimiz bu hayat yolunda ulaştığımız zirvelerin dizlerimizi paramparça ettiyini de unutmamalıyız. Bu yazdıklarım Kamil'e değil de, dertsiz doktorun dertlenmesine.
Temizlik hastası ablasını yere yere bitiremeyen kardeş bana bile ilallah dedirtti.
Şermin Yaşar kaleminde acıyı ballandıran, göndermeli anlatımlar, olaylara mizah ile yaklaşma beni kitaba kilitleyen nokta oldu.
Severek okuduklarım listesinde yerini aldı bile.
Benimle birlikte kitabı okuyan gönül çiçeğime teşekkür ederim Çay’candır ☆
Keyifli okumalar dilemeden önce küçük bi' not da düşmeden edemeyeceğim:)
İncelemeye kitabı bitirdiğim günün sabahı başlasam da, bazı nedenlerden yarım kalmış, incelemem boşa gitti demiş, bir daha yazar mıyım diye de düşünmüştüm. Az önce inceleme yazmak için gönderiye baktığımda taslakta durduğunu gördüm. İyi ki duruyormuş, ilkler tekrar olunmazdır.
Dəlidaşım incelemene ulaşmana çok sevindim 🥳🤭 Daim olsun seninle kitap okumak çok güzel heleki aynı satırlarda duruyor olmamız muazzam bir duygu 💙🩶
‘Aiedu’ hikayesi de çok güzeldi gidenleri bekleyen kadın..