Yaklaşık 4 yıl önce okumuştum Hakan Mengüç 'ün kitaplarını, şimdi ise dinleyerek ilerledim. Uykuyu sevmeyen ama yorgun olanlar ve işlerini yaparken zihnini gereksiz şeylerle meşgul etmek istemeyenler için güzel bir "yol arkadaşı" ;)
Kitapları, kişisel gelişim kategorisinde ne kadar değerlendirilebilir bilmiyorum ama yazarın en çok sevdiğim yanı uygun hikâyeleri uygun yerlerde anlatması. Şunu demek istiyorum, hani biri size direkt öyle yap, böyle yap dediğinde, emir kiplerini çok sevmediğimiz için, uygulamaya geçmeyiz ya... ama hikâyeleri okuyup kendimiz mesajı bulduğumuz zaman bunun hayatımıza etki düzeyi çok daha fazla olur. Yazar bunu iyi yapmış. Mevlana başta olmak üzere pek çok kişiden alıntı yapmış, itiraf edeyim bazen " Yine ne söylemiş Mevlana" diye içimden takıldım yazara :)
Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter kitabını biraz zor bi zamanımda okuduğum için bendeki yeri ayrıdır, yeni bir şeyler öğrenmek için değil de kalbinizi ferahlatan bir sohbet ihtiyacı duyuyorsanız okuyabilirsiniz.
Gitmeli miyim Kalmalı mıyım kitabı narsist bir kişiyle başa çıkmaya çalışan Aleyna adlı kadının hayatını anlatıyor. Sabrı zorlayan kısımları var ama bazı şeyleri daha iyi görmeye yardımcı olabilir.
Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir demiştim ya genelde alıntılar yapıyor... Kendisinden bir şey katmaması bir süre sonra hangi konuda hangi örneği vereceğini ya da hangi alıntıyı yapacağını tahmin edebilir hale getiriyor sizi. Ama bu kitabında kendi hayatından bir bölüm anlatmış, bu bakımdan diğerlerinden ayrılıyor.
Ben Ney’im en sevdiğim kitabı bu oldu diyebilirim. Bunun sebebi de muhtemelen Ney'in hikâyesinin beni derinden etkilemesiydi. İçimde bir şeylere dokundu, hâlâ daha ne zaman ney dinlesem ruhuma o dokunuşun huzuru doluyor. Kitabın ikinci yarısı için ise maalesef ki aynı şeyi söyleyemeyeceğim, ilişkiler konusuna geçiş yapınca ilk yarıdaki duyguyu kaybediyor.
Sen Yola Çık Yol Sana Görünür yine yine ve yine Mevlana'yı görüyoruz. 21 öğretisini anlatıyor. Dediğim gibi bu aşamada artık vereceği örnekleri gülümseyerek siz vermeye başlıyorsunuz.
Her Şey Vaktini Bekler - Şems'in Öğrencisi Olmak burada da Şems ve Mevlana'yı fazlaca görüyoruz, Şems'in öğrencisi olmak şeklinde kaleme almış. Daha çok "ben" kavramını kenara bırakmayı, başkalarının gözündeki değerinin senin asıl değerini belirlemediği gibi konular üzerinde durmuş. Yüzeysel değerlendirmeler belki ama dinleyerek çok odaklanamayanlardanım Keyifli okumalar (: