İnsan neden bu dünyada var olduğunu hayatının bir döneminde mutlaka sorgulamıştır. Şahsen ben çok küçük yaşlardayken bu soruyu sorup duruyordum kendime. Ama herkes var oluşu öyle bir yere konumluyordu ki, 6 yaşımda olmama rağmen doğru olmayan bir şeylerin olduğunu sezinliyordum. Bu yüzden çocukların en bilge ruhlar olduğuna inanıyorum ben. Lev Tolstoyİtiraflarım kitabında varoluş amacını sorgularken katman katman öyle aşamalardan geçiyor ki, önceleri doğru olarak kabul ettiklerini bir süre sonra reddetmeye başlıyor. Her arayışta bir gerçekliği değişiyor. Açıkçası Tolstoy'un dindar olduğunu bilmesem, kitaba başladığımda okuduklarım karşısında büyük bir hayalkırıklığı yaşardım. Ama baktım ki aslında bir hazine bulunmadan evvel,nerede olup olmadığı hakkında çok fazla fikir yürütülür. Belkide varlığı bile inkâr edilir. Şöyle bir söz vardır; Her arayan bulamaz,ama bulanlar arayanlardır.
İnsan Neyle Yaşar? kitabını henüz okumadım ama sanki ondan önce bu kitabın okunması onu anlamayı kolaylaştırır gibi geldi bana.
Ben çok sevdim. Hatta sürekli ters köşe yaptırması bende şu farkındalığı uyandırdı; her söz için erkendir. Bekle!
Keyifli okumalar.
İtiraflarımLev Tolstoy · Antik Kitap · 201629,3bin okunma