Nasipse Adayız
2025 35. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 18:15
Ercan Kesal 'ın, Peri Gazozu kitabından sonra okudugum 2.kitabı "Nasipse Adayız" Kitabın girişinde güzel bir cümle var, Bu kitapta anlatılan tüm olaylar ve kişiler kurmacadır..Hayatımız gibi... diyor, yazar. Ercan Kesal kişisel web sitesinde yazdıkları ile ilgili şöyle bir açıklamada bulunuyor, Bütün yazdıklarımın kaynağı deneyimlerimden başkası değildir. Asıl dert, bunlarla nasıl bir ilişki kurduğum? Eğilip her seferinde baktığım uçurum, içimdeki ‘derin karanlık’tan başka bir şey değil. Bu yüzden ne yaparsam yapayım, her şey belleğime yer etmiş karmakarışık bir malzemenin yeniden düzenlenip, üretilmiş bir tezahürü. "Yaşadıklarım, gördüklerim, duyduklarım ve okuduklarımdan bende kalanları ‘yeniden icat ederek’ yazıyorum..” Ercan Kesal Hakikaten Ercan Kesal'ın yazdıklarını okurken romanlarının satır aralarında herkesin yaşadığı, ya da yakinen gözlemleyip tanık olduğu bir çok konuya eşlik ediyorsunuz. Romanın konusu Istanbul'da Özel Hastane sahibi olan Doktor Kemal Güner'in Bulunduğu ilçede Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını anlatıyor. Hiķâye Doktor Kemal'in Yerel bir Radyoda sağlık programı yaparken, radyonun sahibinin yaklaşan yerel seçimlerden bahsederek bu seçimde Seni aday olarak görmek isteriz demesi ile başlıyor. Kemal’in siyasete girişiyle birlikte içine düştüğü yoğun koşuşturmayı, pazarlıkları, imaj çalışmalarını, anket oyunlarını ve "yukarıya" ulaşma çabalarını merkeze alıyor. Düğün salonlarındaki dayanışma gecelerinden politik stratejilere kadar Türkiye siyasetinin arka planına ayna tutan eser, küçük ve büyük ölçekteki ikbal hesaplarını sahici bir üslupla yansıtıyor, Yazarın doktorluk geçmişi ve siyasetle olan kişisel deneyimlerinden beslenen kitap, kurgu ile gerçeklik arasında ince bir çizgide ilerliyor. Doktor Kemal'in eşi Figen ile Ayrılıp, birleşmeleride romanda yer alan konulardan biri. Kitap, kısa sürede okunabilen ve akıcı bir anlatıma sahip. Bu, okuyucunun dikkatini sürekli olarak çekiyor. Türkiye’deki siyaset kültürünü anlamak isteyenler için çarpıcı bir kesit sunuyor. Ercan Kesal Kimdir? ERCAN KESAL 1959 Avanos (Nevşehir) doğumlu. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Uzun yıllar Ankara-Keskin, Bala ve köylerinde sağlık ocagı hekimliği yaptı. Serbest hekimlige başladıgı yıllarda uygulamalı psikoloji ve sosyal antropoloji eğitimleri aldı. ilk şiir ve yazıları, tıp fakültesi öğrencisiyken, lzmir'de çıkan Dönem dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllannda Son Reçete dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. 1990 yılından sonra geldiği lstanbul'da, Era Yayınlan'nın kurucularından oldu. Şizofrengi'de yazdı. Radikal ve Bir Gün gazetele­rinde güncel hikayeleri ve denemeleri yayımlandı. Senaryolar yazdı. Uzak filıninde­ ki rolüyle başlayan sinema serüveni, daha sonra birçok filınde oyuncu ve senarist olarak devam etti. iletişim Yayınları'ndan daha once 2013'te Peri Gazozu adlı kitabı yayımlandı. 2014 yılında lthaki Yayınlan'nc a yayımlanmış Evvel Zaman isimli bir kitabı daha vardır. Ercan Kesal'ın Eserleri ercankesal.com/eserler
Edebiyat & Roman
Nasipse AdayızErcan Kesal · İletişim Yayınları · 2015871 okunma