Engin Geçtan’ın okuduğum son kitabı oldu.
2025 9. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 20:51
Rastgele ben Engin Geçtan’ın 1950 yıllarının ortasında genç bir hekim olarak gittiği Amerika’dan başlıyor. Orada edindiği ilk mesleki deneyimlerini aktarırken, ayrıca o dönemin Amerikasından da sık sık söz etmekte.Ülkemize mesleki anlamda çok faydası dokunan Psikiyatrist.İlk kliniğini Konya gibi ilmi değeri kıymeti olan bir şehirde yapmasına rağmen hiç mi etkilenmedi o alimlerin olduğu şehirden… Farklı ülkelere yaptığı seyahatler, farklı ülkelerden meslektaşlar, etnik gruplar, inanç sistemleri, yaşam biçimleri, dönemin sanat ve kültür hayatı gibi bir çok konuya değindiği kitabın da beni en çok etkileyen ise bu kadar donanımlı bir psikiyatristin Suudi Arabistan‘daki meslektaş hakkında “Yobaz” kelimesini kullanması…üstelik Yobaz demesindeki sebep ne olursa olsun ki şöyle arkadaşının onu umreye götürmek istemesi “yobazlık” sanırım… Hakkında şöyle bir cümle daha kullanmış “Hep dinden bahsediyor,sabahtan akaşamkadar dün konuşuyor.”Engin Geçtan‘ın eğitimine öğretisine rağmen kullandığı bu cümleler benim için tam bir hayal kırıklığı…. Yahudinin,hristiyanın inancına saygı duyun birinin aynı hoş görüyü konu islam olunca mı “yobazlık” oluyor. Sanırım Rabbim nasip etmemiş o kutsal toprakları görmeyi.Toprağı bol olsun. Şaman ve pagan inanışının ağırlıkta olduğuna inandığım bir kalemin bu denli düşünmesi aslında şaşırtmamalı ama üzüldüm açıkçası…Bana göre mesleki alanında çok başarılı….Kitap üç bölümden oluşuyor.2. Bölümün sonunlarına doğru okuduğum “yobaz” kelimesi beni çarptı resmen… Şimdiye kadar ,”Hayat” “insan olmak” eserlerini okumuştum. İlk iki kitabını el yazısıyla yazmasını ayrıca taktir ettiğimi söylemeliyim. Başka eserini okumayı düşünmüyorum. Engin Geçtan Rastgele Ben
Psikoloji
Rastgele BenEngin Geçtan · Metis Yayıncılık · 2020547 okunma