Unutulmuş İnceleme
2025 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2025 16:58
İnceleme eklemediğimi fark ettim. Muhtemelen okuduktan sonra üşendim ve ekleyesim gelmedi... Nisan veya Mart ayı içerisinde üçüncü kitabını da okuyup o şekilde seri hakkında genel bir yorum yapasım vardı ama yine de bu kitaba dair olan düşüncelerimi de kısa bir şekilde yazmak istedim. Öncelikle Tamlin'den nefret etmiyorum. Daha ilk okuduğum andan itibaren sevmemiştim ama nefreti hak edecek bir şey yaptığını da düşünmüyorum. Gerçi daha dediğim gibi üçüncü kitabı okumadım ancak ilk iki kitapta kendince yaptığı kusurlar ve Feyre'ye yaptığı yanlışlar sebebiyle nefretlik olduğunu düşünmüyorum. Bu kitapta rahatsız olduğum şey Rhys'in sürekli iyi olarak lanse edilmesiydi. Karakteri seviyorum ama kimse kusura bakmasın; ilk ve ikinci kitapta Feyre'nin bedenine karşı yaptığı şeylerin üstü örtülemez. Şayet örtülecekse de Tamlin'in bazı davranışları da örtülmeli ve affedilmeli. Çünkü ikisi de bir yerde Feyre'nin bedenine, zihnine, özeline taciz etti. (Rhys'in niyetinin iyi olması bana göre bir şeyi değiştirmiyor...) Yazar her zamanki gibi istemediği bir karakteri 180 derece döndürüp değiştiriyor. Ve bunu yaparken karakterin ne kadar da keskin bir şekilde dönüşüm geçirdiğini umursamıyor. Bu durum Ateşin Varisi'ndeki Celaena'nın, Gölgeler Kraliçesi'ndeki Aelin'a dönüşmesinde de yaşanmıştı. Veya yine aynı iki kitaptaki Chaol karakteri için de geçerliydi. Burada da ise Tamlin karşıtı Rhys var karşımızda ve hani okurken ilkelerinin resmen gözüme sokulduğunu hissettim. Tamam, Rhys uygun bir eş adayı, Feyre'ye yaklaşımı çok hoş, gerçekten yürekli bir adam ancak demek istediğim şey yaptığı her şeyin altının doldurulması ama Tamlin'e bu fırsatın verilmemesi... İyilik meleği Rhys çünkü Tamlin'in zıddıdır ve biz okurlar bir şekilde Rhys'e aşık olmamız gerekmektedir. (Yazar bunu bence yaptı sjdjsjdjj. Çünkü Rhys gerçekten seviliyor.) bu kadar iyilik sever olduğu kırk takla atılarak gösterilmeye çalışılması idi. Bilmiyorum, belki bana öyle geldi... Belki ben abarttım... Ama zaten Sarah'ın yazdığı karakterlerden pek azı benim ilgimi çekiyor veya onlara ısınıp seviyorum. Veya ben başrol karakterlerine tam anlamıyla ısınamadığım için yan karakterlere de ister istemez aynı duyguları hissediyorum... Bilemiyorum... Hislerim karışık sjdkskdkksks (Yoksa evrenlerine bayılıyorum, cidden güzel yazıyor) Bu seride de en çok merak ettiğim karakter galiba bir Azriel var :') Belki birazcık Mor... Feyre'nin kendini bulmaya çalışması, güçlenmesi güzeldi. Yaşadığı psikolojik buhrandan ötürü aldığı kararların karamsarlığı, fevriliği vs normaldir diye düşünüyorum. Rhys ona iyi geldi :) ben zaten Tamlin'i "sevdiğini düşündüğünü" düşünüyorum. Yani ayrılmasını vs normal buluyorum. Ama ben kendisine pek ısınamıyorum:) Favorim değil. Umarım üçüncü kitapta biraz daha ısınırım... Nesta ve Elain ilgimi pek çekmiyor. Hadi Nesta az buçuk çekiyor ama Elain asla. O yüzden Azriel ile shipleyesim gelmiyor hiç... Bilmiyorum ama sonu bana zorlama geldi. Hani sırf Feyre'nin kardeşleri de araya girsin de dahil olsun diye... Kitapta ennn sevdiğim bölüm yıldızların gökten kaydığı yağmurlu bölümdü. Gecenin bir yarısı okuyup da duygusallıktan ağlamamak için kendimi zor tutmuştum kdkskdkkskdks ~ Benim için 8 puanlık bir kitaptı. Dilerim üçüncü kitapta buna benzer veya bundan daha iyi olur... Çünkü her ne kadar benim açımdan eleştirel yönleri olsa da, gözüme batsa da güzel bir seri. (Ama bence Cam Şato serisi bu seriden çoook daha iyi ve kaliteli.)
Sis ve Öfke SarayıSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20204,675 okunma
Ben de Rhys ve Feyre'yi çok seviyorum ama Tamlin'den de nefret etmiyorum dbhfhfhh bu arada evet cam şato'nun fantastik açıdan daha iyi bir seri olduğuna katılıyorum ama Acotar karakterlerini daha çok sevdiğim için cam şato 2. sırada olacak hep
Pınar
Evet... Acotar karakterleri daha içten, samimi, sıcak geliyor ama ToG serisindeki o karakter derinliği daha çok hoşuma gidiyor ♥️