Biz geldiğimizde PKKlı oestoslamertoslar yoktu
Anadolu’nun Türkleşme serüveni. Devlet-i Aliyye - Klasik Dönem (1302-1606) Halil İnalcık hocamızın Devleti Aliyye serisinin ilk cildinde bu meseleye giriş yapılır. İşin akademik bilgisini öğrenmek istiyorsanız kaynak olarak araştırma eseri paylaştım.
Alıntı
2.254 Gösterim
Şeyi söylemeyi unutmuşsunuz : Cengiz Han ve askerleri türklerden o kadar nefret ediyorlardı ki yakaladıkları türklerin kafasını kesip kanlarını kafatasına doldurup kan içme ayini yapıyorlardı. Katlettikleri türklerin sayısı Nazilerin soykırımından fazladır. Buna rağmen ordusundaki alt gruplarda savaşlarda harcamak için türk askerleri de vardır:)
Fatih Beyazkaya
Dağıstanî Bu şekilde laf kalabalığı yaparak haklı olduğunuzu mu düşündünüz? Resmi tarih söylemi genelde Fetonun oestoslamertosları ile Kadir patpatın elemanları dile getirir. Yok bak ben size güzel bir araştırma eser önereyim; İsmail Aka hocamızın Timur ve Devleti bakarsanız dediğimi anlarsınız. Ben salt Türk tarihçileri ile de sınırlı kalmadım zira 2009’dan beri akademinin içindeyim, öyle salak saçma bir yerden de mezun olmadım, köken itibari ile de çocukluğumdan beri ansiklopediler ile başladım bu serüvene. Objektif olması açısından Bozkır İmparatorluğu Rene Grousset gibi büyük bir şarkiyatçının da eserine bakmanızı öneririm. Timur’un, Yıldırım’ı vurmak için Avrupalılar ile de ittifaklıklar yapma girişimi de vardır. Bunu da Ruy Gonzalez de Clavijo İspanyol seyyahın Seyahatnamesinde görebilirsiniz. Timur’un diyarına gitmiş bir seyyahtır. Timur Devrinde Kadis'ten Semerkant'a Seyahat buyrun. Bunları okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Bu güzel sohbeti de burada noktalayalım, teşekkür ederim, saygı çerçevesinde tartıştığınız için.