Vahidettin, Mustafa Kemal ve Milli Mücadele
2025 82. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 21:04
Kitabın giriş bölümünde Turgut Özakman hoca alttaki açıklamayı yapıyor. Yakın tarihimizle ilgili genişçe bir kitaplığım ve arşivim vardı zaten. Gereken yeni kitapları da topladım ya da yakınlarımın ve öğrencilerimin yardımıyla fotokopilerini sağladım. Televizyonda yapılan konuşmaları kaydettim. İki yıl süren kesintisiz bir çalışma sonunda, bu kitapçık ortaya çıktı. Kitapta özellikle karşı Tarih yazıları yazan, Kadir Mısırlıoğlu,Vakkasoğlu ve Rıza Nur, Yalçın Küçük, Çetin Altan,GRYT Asiklopedisi gibi yazarların ortaya sürdükleri tezlerin yeterli kaynak göstermeden tarafgil bir bakış açısı ile realiteden uzak yazılarına ve bunların çarpıtmalararına detaylı arşiv ve kaynak göstererek çürütüyor, Turgut Özakman bu kitabında... Gayr'i Resmi Yakın Tarih Ansiklopedisinde, şunu diyebiliyorlar, M.Kemal Paşa, Çanakkale'de göğsünü düşmana siper etmiş 1887 subaydan sadece birisidir . . . İstiklal Harbin­ de bile vatanı kurtardığı söylenemez. (1.C.,S.133; 3.C.S.115-116) Kitabın 200. Sayfasında özetlemiş Turgut Özakman tarihi çarpıtanların tutumunu, İddia ve açıklamalardan anlaşıldığı gibi özellikle Vahidet­tinci yazarlar ve Y.Küçük, yakın tarihimizin belli başlı olaylarını ya hiç bilmi­yor ya da pek az biliyorlar. Ama mahcup olmaktan hiç korkmadan, cayır ca­yır yazıyor, konuşuyor, tartışıyor ve hüküm veriyorlar. Masum, maksatsız, bir hesaba dayanmayan yanlışlıklar hoş görülebilir, hatta gerçeklerin açığa çıkmasına yardımcı oldukları için yararlı bile sayılabilirler. Ama biri biterken öbürü başlayan saptırmalara, çarpıtmalara, eklemele­re, uydurmalara, kısacası masallara ne demeli? Bugüne kadar herhalde bu kadar çok yalanı birarada görmemişsinizdir. Gerçekler nerede, bizim hazretler nerede? Gerçekle aralarında, aşılmaz bir utanç duvarı var sanki! S.206 Fakir Baykurt / Eşekli Kütüphaneci Kitabında diyor ki; Yurdumuzda aydınlığa karşı güçlü bir direnme vardır. Bunlar, ortaya Atatürk gibi güçlü adamlar çıkınca sinsi sinsi yatıp uyur görünse de, buldukları ilk fırsatta başlarını delikten çıkarırlar... Tarihi gerçekleri ters yüz edenlere uyan bir tanımlama... Kitabın hemen, hemen her sayfasında Mustafa Kemal Atatürk ve Yönetimi ile ilgili karşıt düşünceli yazarların idia ve çarpıtmalarını ve bu uydurmaların gerçekle ilgi ve alakasının olmadığını, kanıtları ve kaynakçalarıyla birlikte boşluğa düşürüyor, Turgut Özakman hoca. Son yılların günümüze ışık tutan en çarpıcı araştırması. Yakın tarihimize yönelik başlıca yalanları, yanlışları ve yutturmacaları büyük bir sabırla derlemiş ve değerlendirmiş, Turgut Özakman. Yüzlerce yerli ve yabancı objektif kaynağa dayanarak gerçekleri açıklamakta. Çağdaşlıkta, millilikte ve demokraside buluşalım!
Araştırma-İnceleme Tarih
Vahidettin, Mustafa Kemal ve Milli MücadeleTurgut Özakman · Bilgi Yayınevi · 2018185 okunma