Bazı aşkların zamanı yoktur. Sadece kalplerde yaşar..
2025 57. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 10:06
Japon Sevgili, Şili asıllı Amerikalı yazar Isabel Allende'nin 2015 yılında yayımlanan eseridir. Hikâye, San Francisco'daki yaşlılar yurdu Lark House'ta yaşayan yaşlı bir kadın olan Alma Belasco'nun yaşamı etrafında şekillenir. Alma, çocukken Nazi işgalinden kaçarak Polonya'dan Amerika'ya gönderilmiş bir Yahudi kızıdır. Savaş öncesi San Francisco’ya geldikten sonra Belasco ailesi tarafından evlat edinilir. Orada bahçıvanın oğlu olan Japon kökenli Ichimei Fukuda ile tanışır ve aralarında çocuklukta filizlenen büyük bir aşk başlar. Ancak Japonların toplama kamplarına alınması, toplumsal önyargılar, aile baskıları ve zamanın koşulları ilişkilerini açıkça yaşamalarına engel olur. Allende'nin dili yine son derece akıcı, duygusal ve detaylıdır. Kısa betimlemelerle karakter derinliği yaratır. Duygusal sahnelerde yoğun, melodramatik bir anlatım kullanırken, tarihsel bölümlerde daha gerçekçi ve belgeci bir tonda yazar. Mektuplar, iç monologlar ve anlatıcı geçişleriyle roman çok katmanlı bir yapı kazanır. Ancak romanda melodramatik öğeler de oldukça belirgin. Özellikle finalde Irina'nın geçmişine dair açıklamalar biraz aceleye getirilmiş. Yine de Allende'nin romanı, duygulara hitap eden, insan ruhunu anlamaya çalışan ve tarihle iç içe dokunmuş bir eser. Eğer yüreğinizi sızlatacak, sizi tarih içinde bir yolculuğa çıkaracak ve gizemli karakterlerle tanıştıracak bir roman arıyorsanız, "Japon Sevgili" tam size göre. Sevgiyle ve kitaplarla kalın!
Edebiyat & Roman
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma