Yazardan okuduğum 3. Kitap Japon Sevgili aşk kitabı gibi gözükse de aslında tarihi bir kurgu. Genç ve güzel İrina’nın Lark House ‘da (yaşlı bakımevi) işe girmesi ile başlıyor hikaye. Alma Belasco ile arkadaşlık kurmaya başlıyor İrina. Ve Alma’nın temeli çocukluk yıllarına dayanan 70 yıllık aşk öyküsü gizem mektuplarla ortaya çıkıyor. Nazi işgali ile beraber ülkesini ve ailesini terk etmek zorunda kalan Alma; San Franciso ‘ da teyzesinin evinde yeni bir hayata başlar. Ailenin japon bahçıvanının oğlu Ichmiei ‘ye masumca aşık olur , öbür tarafta kuzeni Nathaniel . Pearl Harbor saldırısı ile beraber Amerika’daki Japonlar toplama kampına kapatılır ve genç aşıklar ayrılmak zorunda kalır. Bu üçlünün dostluk ve aşk ilişkilerini altında derin hüzünler var, kitabın sonuna doğru da beni çok şaşırtan yerler oldu.
Öteki taraftan İrina‘nın hikayesi de çok trajik. Kitap karakterler arasında git gel yapıyor zaman zaman konu ve zaman atlıyor. Bu atlama zaman zaman ben de sıkıntı yarattı ,ben İrina’nın hikayesine daha çok odaklanmak isterdim. Her şeye rağmen kadın karakterlerin güçlü olduğu bir hikaye. Gayet akıcı yer yer merak uyandırıcı keyifli bir kitaptı. Büyük etkilendim ,okurken nefesimi tuttum , unutamayacağım kitaplar arasına girdi falan diyemeyeceğim fakat sonunda hüzünlü bir tat bıraktı.
Bu Nasıl Bir Aşk Allah'ım Gerçekten Okurken Sanki Kendimi Gördüm Kitapta Ve Gerçekten Duygular Bana Çok Güzel Geçti Mükemmel Bir Kitaptı Kesinlikle Tavsiye Ederim Ayyy Okuyun Ağladım Ya Resmen Sonunda Offff Mahvetti Beni Kitap
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma
Selam kitap sever dostlar Yine muhteşem bir kitap bitirmenin iç huzuru içindeyim. Isabel Allende’nin Ruhlar Evi ve Kaderin Kızı eserlerinden sonra okuduğum bu üçüncü kitabı ile yazarın külliyatını tamamlamaya karar verdim.
II. Dünya Savaşı’nda Alma Mendel (8 yaşında) Nazi işgali altındaki Polonya’dan, ailesini geride bırakarak San Francisco’da oldukça iyi şartlarda yaşayan teyzesinin evine taşınır. Bu evde bahçıvanlık yapan Japon bir ailenin oğlu olan Ichimei ile aralarında çocukluk aşkı olarak başlayan ilişkileri uzun yıllar süren tarifsiz bir tutkuya dönüşecektir. Pearl Harbour baskını sonrası Japonya’ya savaş ilan Amerika, ülkedeki Japon asıllı vatandaşları savaş süresince çeşitli kamplarda toplarlar. Bu dönemde Ichimei ve Alma arasında başlayan mektuplaşmalar bu büyük aşkın en büyük tanığıdır.
Isabel Allende romanlarında kadın karakterlerin çok güçlü ve esere damgasını vuran bir etkisi var. Erkekler sanki bir tık arka planda kalıyorlarmış gibi geliyor bana. Bu kitapta erkek karakterlerin kişilik özelliklerini daha çok sevsem de Alma’nın yoğun etkisini de hep hissettim.
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma
Kitabın ismine aldanıp da şu gençlik romanlarından sanmayın sakın. Evet bu da bir aşk hikayesi ama bambaşka, muhteşem, sonsuzluğa uzanan, ölümde bile ayrılmayan, iki bedende çarpan tek bir kalp... Daha ne diyebilirim ki? Kitabın son sayfasını okuyup da kitabın kapağını kapattığınızda uzun uzun düşüncelere dalıp bir müddet etkisinden kurtulamayacağınızın garantisini verebilirim. Çok, çok güzeldi...
Isabel Allende'nin 2015 yılında yayımlanan eseridir. Hikâye, San Francisco'daki yaşlılar yurdu Lark House'ta yaşayan yaşlı bir kadın olan Alma Belasco'nun yaşamı etrafında şekillenir. Alma, çocukken Nazi işgalinden kaçarak Polonya'dan Amerika'ya gönderilmiş bir Yahudi kızıdır. Savaş öncesi San Francisco’ya geldikten sonra Belasco ailesi tarafından evlat edinilir. Orada bahçıvanın oğlu olan Japon kökenli Ichimei Fukuda ile tanışır ve aralarında çocuklukta filizlenen büyük bir aşk başlar. Ancak Japonların toplama kamplarına alınması, toplumsal önyargılar, aile baskıları ve zamanın koşulları ilişkilerini açıkça yaşamalarına engel olur.
Allende'nin dili yine son derece akıcı, duygusal ve detaylıdır. Kısa betimlemelerle karakter derinliği yaratır. Duygusal sahnelerde yoğun, melodramatik bir anlatım kullanırken, tarihsel bölümlerde daha gerçekçi ve belgeci bir tonda yazar. Mektuplar, iç monologlar ve anlatıcı geçişleriyle roman çok katmanlı bir yapı kazanır. Ancak romanda melodramatik öğeler de oldukça belirgin. Özellikle finalde Irina'nın geçmişine dair açıklamalar biraz aceleye getirilmiş. Yine de Allende'nin romanı, duygulara hitap eden, insan ruhunu anlamaya çalışan ve tarihle iç içe dokunmuş bir eser.
Eğer yüreğinizi sızlatacak, sizi tarih içinde bir yolculuğa çıkaracak ve gizemli karakterlerle tanıştıracak bir roman arıyorsanız, "Japon Sevgili" tam size göre. Sevgiyle ve kitaplarla kalın!
Kitap kulübümüz vasıtasıyla okumuş olduğum ilk İsabelle kitabım. Aslında Ruhlar Evi kitabı da mevcut ancak henüz okuyamadım. Japon Sevgili akıcı, içine alan, birçok olay ile kurgular karmaşası yaşatan hoş bir kitap. Öyle derinlikli bir şey beklemeyin, kafa dağıtmak için okunabilir.
Özellikle yaşlıların dünyası, Japonlara uygulanan baskı, çocuk istismarı gibi her konudan bir kitap yazılabilecek durumları bir kitapta bulabilirsiniz. Başınız dönebilir. Ama dili güzel Allende'nin.
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma
Yıllardır görmediğiniz çocukluk aşkınızı içinizde ne kadar saklayabilirsiniz? Cevap hepimize göre değişiklik gösterse de kitabı okurken tanıdık duygulara kapılacaksınız.
Japon Sevgili ...
2. Dünya Savaşının farklı bir boyutu diye yorum yapılmıştı. Onun için okumaya karar vermiştim, iyi ki...
Savaş...
Aşk...
Ve daha birçok duygu ve yaşamlar için bence okuyun ;)
Teşekkürler
Isabel Allende , beni kitabın içine çekip, yaşattığın her şey için...
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma
İsminden ön yargı ile yaklaşabilirsiniz kitaba fakat bir çırpıda okunuyor ve Alma’nın cesur kararlarına hayran kalıyorsunuz.Hem takdir edip hem de nasıl böyle seçimler yapabildi yerinde olsam ben yapabilirmiydim diyorsunuz.
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma
Çok beğendim. Beklediğimden çok çok daha iyiydi. İçine çekti bu roman beni. Böyle güzel hikayelerin hastasıyız. Bu tarz romanları keşfedemediğim için de üzülüyorum.
Tavsiye edilir.
Japon SevgiliIsabel Allende · Can Yayınları · 2017228 okunma
Isabel Allende, 1942 yılında Peru'nun başkenti Lima'da doğdu. Ancak birkaç yıl sonra ailesi Şili'ye göç etti. Isabel Allende, amcası, Şili Devlet Başkanı Salvador Allende'nin 1973'te öldürülmesinden iki yıl sonra kocası ve çocuklarıyla birlikte Venezuella'ya sığınmak zorunda kaldı. 17 yaşında gazeteciliğe başlayan Allende, bir süre sonra San Francisco'ya yerleşti, ABD'nin önde gelen üniversitelerinde edebiyat dersleri verdi. 1982'de yayınlanan ilk romanı Ruhlar Evi'ni, 1984'te Aşktan ve Gölgeden, 1985'te Eva Luna adlı romanları, 1989'da Eva Luna Anlatıyor adlı öykü kitabı izledi. Sonsuz Düzen adlı romanı 1991'de, Paula 1994'te, Kaderin Kızı 1999'da, Sararmış Bir Fotoğraf 2000'de, Yüreğimdeki Ülkem 2003'te yayınlandı. Allende 2002-2004 yılları arasında Canavarlar Kenti, Altın Ejder Kenti ve Pigmeler Ormanı adlı romanlardan oluşan gençlik üçlemesini kaleme aldı. Türkiye'de tüm yapıtları Can Yayınları arasında yer alan Allende, hemen tüm öykü ve romanlarında gerçekçi bir anlatım ve siyasal bir yaklaşım ile büyülü gerçekçiliğin gerçeküstücü geleneğini ustaca kaynaştırdı.