Mayıs 2012
Orijinal Adı:
De Amor Y De Sombra

#1001kitap~~~
2020 301. kitabı
"Bu öykü, 1-1lerini amansızca seven, böylece sıradan 1 varoluştan kendilerini sakınan 1 kadınla 1 erkeğin öyküsüdür. Bu öyküyü zaman aşımına karşı koyarak belleğimde gizledim; şimdi artık bu
İnsan ve Toplum
Puan vermedi·267 syf.·
2021 50. kitabı
Allende’nin romanı gerçek bir olaya dayanıyor. 1978 yılında, Eylül 1973 askerî darbesi sırasında öldürülen kayıp kişilerin cesetleri, Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında terk edilmiş bir madende bulundu. Lonquén köyü sakinlerinin katliamı, Şili'deki Katolik Kilisesi'nin bir siyasi şiddet eylemini kamuya açık hale getirmeyi başardığı ve yasal işlemlerin başlatıldığı ilk davaydı. Romanda, gazeteci Irene Beltrán ve diktatörlüğe karşı yasadışı eylemlerde bulunan fotoğrafçı Francisco Leal arasındaki aşk kitabın merkezinde yer alıyor. Diktatörlüğe karşı halkın çaresizliğini gösteren farklı sosyal sınıflardan ikincil karakterlerin hikâyeleri kitabın çerçevesini oluşturuyor. Doğumundan sonra değiş tokuş edilen ve trance ya da epilepsi benzeri garip nöbetler geçiren Evangelina'nın kaderi, İrene ve Francisco’yu birbirine yaklaştırır. Askerî bir kontrolün ardından kendi evinden kaçırılan ve geri dönmeyen kızı aramaya çıkarlar. Evangelina'ya ne olduğunu öğrenirler ve daha büyük bir suç keşfederler, bu her ikisinin hayatını kökten değiştirir. Bu hikâyeyi uzun süre çaresizlik ve umutsuzluk şekillendirse de yazar, diktatörlüğün silahlarını ancak sevginin yenebileceğini göstermeyi başarıyor. İlk sayfadan itibaren beni içine çeken, bir gerilim filmine konu olacak nitelikte bir eserdi. Sayfalarda hapsoldum adeta, çok beğendim. Mutlaka okuyun.
Puan vermedi·320 syf.·
2022 26. kitabı
DİPÇE : “Askerler gerçeğin üzerine sımsıkı bir kapak örtmüşlerdi, şimdi bu ülkede vahşi bir kızgınlık mayalanmaktaydı, kapak patladığı zaman da ortada bunu denetim altına alacak sayıda tank, asker
2016 233. kitabı
Okunma: 30 Mart 2016 23:44
#spoiler# Francisco Leal ile henüz tanışmadınız siz.. Leal lerin mutfağında ,henüz sofraya oturmadınız ...Hannanın şeftali tatlısını prefesör Lealin baskı makinasını ...Jose in naifliğini henüz keşfetmediniz.. Rosayı da görmediniz... Aklınızın bir kösesinde ırenenin saç rengini ve kokusunu da bilmiyorsunuz hâlâ ... "Bir insan bir insana böyle mi dolu dolu bakar " diyebildiniz mi hiç ? :) Içine girmek istediğim kitaplardan biridir aşktan ve gölgeden..morglarda kayıpları aradığım, madenlerden cesetler çıkarttığım ,bir köşebaşında vurulduğum 20 yıl önce kalbimi fethetmişti filmiyle şimdi kitabıda sonsuza dek kütüphanemde esir...okuyun yada okumayın demeyeceğim çünkü benim inancım doğru zamanda doğru kitaplarla buluşmaktır... umarım bir gün aşk ve gölge sizi bulur .......sevgiyle kalın youtube.com/watch?v=65PbsAW...
2019 10. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2019 09:22
Öncelikle beni Allende ile tanıştıran
Kübra
Kübra
ya teşekkür ederek başlamak istiyorum. Yazarın iki kitabını okumuş oldum ve gerçekten de hayran kaldım onu belirteyim. Ve
2023 12. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2023 00:00
İsminden dolayi ilk başta kitaba ön yargılı yaklaşmıştım. Bayat sıradan bir aşk kitabı zannetmiştim lâkin bu ön yargımdan dolayı çok pişmanım. Kitap bitmesin diye bilerek 10 güne yaydım harika bir kitaptı. Yazarın tarzı biraz da Ayfer Tunç'u andırdığı için kitabı okurken iki kat keyif aldım. Kitapta tasvir edilen cinayetler şiddet sahneleri askeri diktanın altında hissedilen baskı o kadar muazzam etki bıraktı ki sanki başrolde kendim oynuyormuşum gibi hissettim. Doğduğun büyüdüğün vatanını terk etmek zorunda kalmak herkesi geride bırakmak ünyanın en iğrenç hissi gerçekten. Çok anlamlı bir kitap herkese tavsiye ederim
2025 62. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2025 12:33
İsabet Allende, bu romanında askeri diktatörlüğün pençesinde kıvranan bir Latin Ameriks ülkesine götürüyor bizi. Yüksek sınıftan gazeteci bir kız ile bir genç fotoğrafçı, üstü örtülmüş çirkin bir cinayet olayını öğrenir. Yılgınlık içinde yaşayan ülkede doğrunun araştırılması herkesin kolay kolay göze alamayacağı çok tehlikeli bir girişimdir. 'Yazarken karanlığı dile getiriyorum. Hemen her zaman böyle oluyor. Çünkü gerçekliğin bir parçasıdır karanlık. Ancak kitaplarımın karamsar olduğunu sanmıyorum. Kitaplarımda çok fazla acımasızlık var ama dayanışma, umut, bir parça mutlu son bile var. Keşke yalnızca mutlu sonları yazabilseydim ne yazık ki yaşam hiç öyle değil!'
2022 16. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2022 23:47
Isabel Allende
bin birçok kitabını okudum .
Aşktan ve Gölgeden
ni biraz önce bitirdim . Öncelikle bu kitap bir aşk romanı değildir . Bu kitap gerçek bir hayat öyküsünü anlatmaktadır . 1973 Tr yapılan askeri darbeden sonra 1978 yılında terk edilmiş bir madende bulunan 15 cesedin acıklı hikayesidir .
Aşktan ve GölgedenIsabel Allende · Can Yayınları · 2012265 okunma
Umudu hep yeşil tutmalı...
2020 44. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2020 08:08
"Ruhlar Evi" ile başlayan, "Yüreğimdeki Ülkem" ile devam eden İsabel Allende okumalarımın "Aşktan ve Gölgeden" kısmı da bitti. Sonradan keşfedip bu zaman kadar okunmamasını bir eksiklik olarak gördüğüm yazarlardan olan İsabel Allende'nin bu romanını da bir solukta okunan ve bitmesi istenmeyen sınıftan olarak nitelendiriyor ve kütüphanemin en güzel köşesine koyuyorum. Baskı rejimlerinin, diktatörlerin, tek adamların olmadığı bir ülke ve bir dünya özlemiyle yanıp tutuşan ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda kalan insanların dramının anlatıldığı bu güzel romanın ders niteliğindeki mesajlarını insanlığın iyi anlaması umudumu koruyor ve bu umudu hep yeşil tutmalıyız diyorum.
2026 25. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 16:15
AŞKTAN VE GÖLGEDEN
Aşktan ve GölgedenIsabel Allende · Can Yayınları · 2020265 okunma

Isabel AllendeYazar · 25 kitap
Isabel Allende, 1942 yılında Peru'nun başkenti Lima'da doğdu. Ancak birkaç yıl sonra ailesi Şili'ye göç etti. Isabel Allende, amcası, Şili Devlet Başkanı Salvador Allende'nin 1973'te öldürülmesinden iki yıl sonra kocası ve çocuklarıyla birlikte Venezuella'ya sığınmak zorunda kaldı. 17 yaşında gazeteciliğe başlayan Allende, bir süre sonra San Francisco'ya yerleşti, ABD'nin önde gelen üniversitelerinde edebiyat dersleri verdi. 1982'de yayınlanan ilk romanı Ruhlar Evi'ni, 1984'te Aşktan ve Gölgeden, 1985'te Eva Luna adlı romanları, 1989'da Eva Luna Anlatıyor adlı öykü kitabı izledi. Sonsuz Düzen adlı romanı 1991'de, Paula 1994'te, Kaderin Kızı 1999'da, Sararmış Bir Fotoğraf 2000'de, Yüreğimdeki Ülkem 2003'te yayınlandı. Allende 2002-2004 yılları arasında Canavarlar Kenti, Altın Ejder Kenti ve Pigmeler Ormanı adlı romanlardan oluşan gençlik üçlemesini kaleme aldı. Türkiye'de tüm yapıtları Can Yayınları arasında yer alan Allende, hemen tüm öykü ve romanlarında gerçekçi bir anlatım ve siyasal bir yaklaşım ile büyülü gerçekçiliğin gerçeküstücü geleneğini ustaca kaynaştırdı.