SPOILER !!!
2025 6. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2025 22:44
Öncelikle çok zor okuduğumu üç ayda anca bitirmiş olmamdan anlamışsınızdır. Yazar kitabı 15 yılda bitirebilmiş, ben de neredeyse aynı sürede bitirecektim. Tabi bu okuma sürem yoğun bi akademik dönemden geçmiş olmamdan da kaynaklanıyordur. Tüm suçu kitaba atmadan önce söyleyeyim de :). Kitabın başları gayet normaldi, hiçbir ön yargı olmadan laylaylom okuyordum, ta ki Conchis denen adamın gelip kafamın içine etmesine kadar. Ne zaman ‘heh şimdi anlamaya başladım galiba’ desem daha da anlamamaya başladığım bir kitap. Yine kitaplarda en sevmediğim ve genelde kitapları bitirme süremi uzatan bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum, o da karakterlerin kanlı canlı karakterler olmamaları (belki sadece Allison dışında). Karakterlerin duygularını hissedemedim ve bunu en sevdiğim kitaplardan biri olan Koleksiyoncu kitabının yazarından hiç beklemezdim. Sadece Allison ile Nicholas ın kavgaları ve Allison karakterinin ölüm haberinin geldiği kısımları falan gerçekten hissedebildim. Belki bu da öfkenin, pişmanlığın ve üzüntünün kitabın geri kalanındaki duygulardan daha gerçek ve derin olmasından kaynaklanıyordur. Ve son olarak, artık şu yazarlar sarışın kız aşkından vazgeçsin. Lev Tolstoy un Anna Karenina kitabının levin ve kitty karakterlerinin ilişkisi dışında hiçbir sarışın kız konulu aşk hikayesi gerçekçi gelmiyor.
BüyücüJohn Fowles · Ayrıntı Yayınları · 20242,726 okunma