Hayata Bakış Açımı Değiştiren Kitaplardan
2025 6. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2025 17:49
Uzun zaman sonra incelemesini yazıyor olduğum bu kitap hakkında aklımda çok fazla şey kalmadığını fark ettim. Yine de Karl Marx’ın “Felsefenin amacı dünyayı değiştirmektir.” sözünü kitaplar için de geçerli sayarsak, bu kitap gerçekten diğer tüm fikirlerimin filizlendiği düşünsel dünyamın temeline kalıcı bir tohum attı ve amacına ulaştı: “Önemsiz gibi görünen küçük eylemler birleşerek büyük sonuçlara yol açarlar.” Bu söz ilk bakışta çok önemsiz ve hatta içgüdüsel gelebilir. Yine de bir şeyi duymak, bilmek ve de içselleştirmek arasında büyük bir fark var. Ben muhtemelen bu ve benzeri lafları yüzden fazla kez duydum, 28 yaşıma kadar biliyorum sandım, ve ben her şeyi hemen ve şimdi isteyen biri olarak, gitarda bar akorlarını basmak için bin kere basamamış olduğumu ama bunların boşuna olmadığını, her gün on dakikalık bir çalışmanın bile bileşik faiz mantığıyla bana tahmin ettiğimden çok daha fazla döneceğini, ilk ve -bence son kez- bu kitapla içselleştirdim. Ek: Tekrar sayısı > Çalışma Süresi Teşekkürler James Clear
Kişisel Gelişim
Atomik AlışkanlıklarJames Clear · Pegasus Yayınları · 202221,1bin okunma