Stephen Hawking’in öğrencisi Christophe Galfard'ın yazmış olduğu Evren Avucunda kitabının ön sözünde: "Bu kitapta sadece bir tane denklem göreceksiniz. O da:E=m.c2" diyerek yüreğimize su serpmiştir :)
Gerçekten de fizik ve evren hakkında hiç ilgisi olmayan kişilerin dahi çok rahatlıkla anlayacağı bir eser. Bu yönüyle Carl Sagan'ın yazmış olduğu Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları kitabına çok benzemektedir. Belki de bu iki eser fizik ve evren hakkında yazılmış en yetkin ve anlaşılır eserlerin başında gelmektedir.
Kuantum fiziği, kara delikler, galaksiler, zaman yolculuğu, büyük patlama ve daha fazlası oldukça anlaşılır bir dille anlatılmış. Bu kitabı anlayabilmek için hiçbir fizik formülüne gerek yok. Bu kitap, muhtemeldir ki bilime mesafeli kişilere dahi bilimi sevdirecektir :)
Kitaba 8.9/10 puan veriyorum.