2025 18. kitabı
Selammmmmmmm yine ben hep ben başınızın belası olarak inceleme yazmaya devam ediyorum. Bugün size okuduğum hatta okumakla kalmayıp yazarımızın yazım aşamasında benimle dirsek teması çalışmalar yaparak ortaya çıkardığı Sükut kitabının incelemesine Hazır mıyız 1k tek taraflı aşkın büyülü dünyasını benden dinlemeye :)) cevabınızı evet olarak kabul ediyorum.:)) Salih amcam belli bir yaşa gelmiş yalnız yaşayan ( yanında ki yardımcısından da bahsedeceğim sabır ) biridir. Hayat bir gün onu her zaman oturduğu sahil kenarında ki bankta tanıştığı Yeşim'le yalnızlığına son veriyor. Salih amcamız hiç evlenmemiş eşi dostu tarafından bu konu sorgulansa da cevapları hep geçiştirme olmuştur. Yeşim kızımız da hayatın sillesini yemiş hayatta tek başına kalmış . Belki de o sahilde deniz kenarında ki bankta oturmasaydı hayatına son bile verebilirdi. Tabi hayatın daha doğrusu Allah'ın bizler için planını bilmeyen bu iki yalnız yaralı yürek tesadüflerle karşılaşıp birbirinin hayatına can olacaktır. Yanlış anlaşılmasın Salih amca bu saatten sonra evinde bir nefes ve Yeşim'e baba olmak adına kıza yardımcı olmak istemişti. Bu iki yaralı acılı yürek Salih amcanın iyice rahatsızlanması ile geçmişin sırlarına da ortak olacaklardır. Salih amcamız yaşadığı tek taraflı aşkını ölmeden önce Yeşim'e anlatarak belki de senelerdir herkesin neden yalnızsın sorusunun cevabını vermek istemişti. Kim bilebilir ki... Salih amca günümüzün iki günlük aşklarına inat senelerce tek taraflı çocukluk aşkına sadık kalarak belki de bizlere gerçek aşkın nasıl olduğunu anlatmak istemişti. Yeşim Salih amcanın anlattıklarıyla senelerce böyle sevilen kadına ulaşabilecek mi? Bu aşk gerçekten tek taraflı mı? Belki de birbirini seven yaşlı çift bu dünyada değil ama cennette birliktedirler. Kısacası sadakat duygusu, karşılıksız aşk ve birbirine destek olan iki farklı yaşta ki insanın hayatını okuyacaksınız. Semih Yörük çoğumuzun unuttuğu duyguları hatırlatmak adına sade bir dille kaleme aldığı bu kitabı herkes okumalıdır. Kitaplarla ve dostça kalın sevgimdesiniz
SükutSemih Yörük · Odessa Yayınları · 20248 okunma
·1 alıntı·
Güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık. Yalnız semih Bey'in kitaplarını bulmak bir hayli zor.
carpediem
Çok teşekkür ederim. Ben bizzat yazardan aldığım için bulamama gibi sorun yaşamıyorum fakat yazarımıza bu sorunu ileteceğim.
Çok teşekkür ederim elinize emeğinize yüreginize bütün güzel düşüncelerinize sağlık😁
carpediem
Yalnız değerli yazarım canım hala zeytinli poğaça istiyor haberiniz olsun :)) rica ederim
Sükut'u okurken beni çok ama çok ötelere götürmüş bir eserdir . İnsanların ruhsal geçişlerini çok iyi betimlemişti yazarımız
Kesinlikle
Böylesine sevilmeyi kim istemez. Biz de okurken onlara şahitlik edelim o vakit.
carpediem
Salih amcanın ketumluğu ona hep sorulan soruya geçiştirme cevapları Yeşim i yanına aldığında ki şefkati ve sona doğru aşkını okumaya hazır ol
Ah Salih amcam ve yeşim okumuş kadar içime işledi şuan resmen Salih amcanın yaşam stili ve yeşimin korkuları 🥺
carpediem
Çok güzel bir kitap bebeğim aşka inancımı yükseltmişti.