Sürükleyici, Çarpıcı, Akıcı
2025 24. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 00:00
Lise zamanları kütüphaneden Kinyas ve Kayra yı görüp ödünç almam ile tanıştım Hakan Günday kalemi ile. Ama buna tanışıklık bile denmezdi. Zira yeraltı edebiyatı nasıl bir şey diye merakımdan elimde tuttuğum o popüler kitap beni hiç mi hiç çekmemişti. Bu sebeple tanışıklığımız merhaba merhaba düzeyinde kaldı yıllardır. Yazarı duymamak mümkün değil. Kitaplarını görmemiş olmak mümkün değil. Ama derler ya her kitabın vardır bir zamanı... Ve her kalemin de. İşte böyle boşlukta kütüphanemde rastladım Daha ya.. Ve tek bir bilgi dahi edilmeden başladım okumaya. Kitap o kadar sürükleyici ki, elimden bırakma fırsatım olmadı. Tabii ki ağır veya iğrenç denebilecek anlatımlar içeriyor. Ama kitabın türü bu. Bunu bilerek başlamalısınız bu yazarın kitaplarına. Bunu bildiğiniz takdirde de okuma serüveninize devam edebileceksiniz. Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçları anlamında da güzel bir bakış açısı ve farkındalık sağlamış bence kitap. Bu suçlar üzerinde belki de yeterince düşünmüyoruz. Havada kalan bir iki nokta ve yer yer abartıldığını düşündüğüm aforizma miktarı haricinde şahane bir kitaptı, yazarın diğer kitaplarına kesinlikle şans vereceğim.
DahaHakan Günday · Doğan Kitap · 202517,1bin okunma