Semerkant
2025 19. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 00:43
Ünlü şair matematikçi ve astronom Ömer Hayyam'ın Gençliğinden itibaren hayatını okuyacağınız kitapta ayrıca Hayyam'ın, şiirlerinde sorgulayıcı yapısını , özgürlükçü ve hayatı anlamaya çalışan yönlerini de öğreniyorsunuz.Hasan Sabbah ve Nizamülmülk(Selçuklu veziri) ile gençlik yıllarında başlayan dostlukları ve yol ayrımına düştüğü konular işlenmiştir. Ayrıca, Rubaiyat'ın yazılış süreci o dönemin siyasi entrikaları din ve bilim çatışmaları roma'nın ana temalarını oluşturmakta. Kitabı okurken açıkçası biraz zorlandım çünkü bu tip tarih kitaplarını okurken aslında bazı ön bilgilerinizin yani donelerinizin olması gerekiyor. Bu bağlamda öncelikle Hayyam'ın felsefi bakış açısını anlamak gerekiyor.
SemerkantAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202574,6bin okunma
Kitabı yıllar önce okumaya başladığımda, okuduğum en iyi kitabın bu kitap olacağını düşünüyordum. Özelliklede dili bakımından. Fakat 2.kısım bütün ümitlerimi yerle bir etti. 1. Bölüm ile 2. bölümü yazanın aynı kişi olduğuna kimse beni inandıramaz :)
Gülümay Coşkun
Ben açıkçası bitirirken zorlandım çünkü sayfalar ilerledikçe ilerlemem gerekiyor ki bir öncekine dönme gereği hissettim yani sürekli bir kopuş yasadım. Bu yüzden de sorunu kendimde aradım açıkçası yani bilgi birikimim bu konuda az o yüzden mi anlamıyorum diye.
Elimde ki listeler bir gün biterse okumak isterim . Keyifli bir inceleme olmuş
Gülümay Coşkun
Nuray hanım,sizdeki liste bitmez. Allah da bitirmesin.
Kitap benim için çok ilgi çekiciymis bunu anladım. Çünkü Hayyam benim hayat felsefeme ilham bir kaynaktır. İnceleme için çok teşekkür ediyorum. Çünkü kitabı tanıma fırsatım oldu.🪷
Çok sevindim, hocam
Merak uyandırıcı bir kitap listeme aldım
Listeme aldım 💯
Listemde