2025 10. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 02:32
Tek kelimeyle "harika". Çocukluğun Sonu kitabını elime alırken hiç böyle bir his, böyle bir okuma yaşayacağımı beklemiyordum. Arthur C. Clake'ın okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen isminin ünü dolayısıyla güzel bir bilimkurgu okuyacağımı tahmin ediyordum. Buna rağmen kitap bittikten sonra iki gün etkisinden çıkamayacağımı beklemiyordum. Bunun günümüz dünyasında bir kitap ile başarılabilmesinin ne kadar zor olduğunu da not olarak ekleyeyim. Kitabın başından sonuna kadar hikayenin akışı üstel biçimde ilginçleşiyor ve tempo kazanıyor, öyle ki kitabın ikinci yarısını nefes almadan okuyorsunuz. Ve okumanız bittiğinde de ağzınız açık bir şekilde kala kalıyorsunuz. Romanı okurken bir yandan insanlığın geleceğini, geçmişini, psikolojisini irdeliyor, bir yandan da zihnin ufuklarını zorlayan bir bilimkurguyla hayal dünyanızı zorluyorsunuz. Hem bilimi, hem kurgusu çok güzel düşünülmüş, güzel eleştirilere ve önerilere sahip olan bir kitap kendisi. Kitabın başyapıt olmasındaki tek engel Clarke'ın ırkçılığı malesef. Bazı yerlerde bana bu kadar da olmaz dedirtcek derecede ayrımcı görüşler gördüm ve bu kadar güzel bir kitap okurken bile can sıktı diyebilirim. Bence bilimkurgu okuyacaksanız kesinlikle okunması gereken ilk kitaplar arasında. Benim için de şu an için ilk üçe girer hatta. Okuyun okutturun. Çocukluğun Sonu Arthur C. Clarke
Bilim-Kurgu
Çocukluğun SonuArthur C. Clarke · İthaki Yayınları · 20214,366 okunma