Zéro two
Puan vermedi·360 syf.·
2025 9. kitabı
Yarın, ve Yarın, ve Yarın kitabından beklediğim atmosferi bu kitapta buldum. Yazar kitabı kaleme alırken birçok kaynaktan esinlenmiş; LoL, mario gibi bilgisayar oyunlarından, harry potter, labirent, açlık oyunları gibi kitaplar veya bu kitapların filmlerinden esintiler görebiliyoruz. Konu olarak doğrudan bir ilgisi olmasa da dolaylı olarak okuma sürem boyunca yoğun bir şekilde Alacakaranlık kitap serisini okuyormuşum gibi hissettim. Evet okudum, onu da okudum, liseli bir ergenken okumuş olamaz mıyım, ne var yani? Karakterler 18-23 yaş civarlarında ancak olayların ciddiyeti dünyayı kurtarma seviyesinde. Bu durumu da biraz animelere benzettim açıkcası. Kesin oralardan da bir esinlenme var ama doğrudan aklıma gelen bir örnek yok. Tam tersi de mümkün, kitabın anime serisi çıksa izlenir bence konu gayet güzel. Konu demişken, teknoloji almış başını gitmiş, insanlar kablosuz gözlükler gibi bazı ekipmanlarla sanal ortamlara bağlanıp hayatlarını orada geçirmeyi tercih ediyorlar. Her yıl düzenli sanal savaş oyunu turnuvaları gerçekleştiriyorlar ve büyük ödüller için takımca bir mücadele ortaya koyuyorlar. Bu turnuvalara katılmak çok zor, rekabetçi şekilde puanınızı yükseltip dünya çapında üst sıralarda yer almanız ve katılım için davetiye beklemeniz gerekiyor. Ana karakterimiz 18 yaşında bir kız çocuğu, annesi babası olmadan bir arkadaşı ile birlikte küçük bir evde yaşıyor. Hayatını idame ettirebilmek için garsonluk ve "gerçek hayatta" avcılık yapıyor. Ama nasıl bir avcılık? Polis tarafından başına ödül koyulmuş suçluları yakalıyor! Geri kalan vaktinde de yarı zamanlı hacker, sanal alemde bazı ufak tefek şımarıklıklar yapıyor. Kitap boyunca bu karakterin başından geçen olayları okuyoruz; aşk, aksiyon, macera, gerilim. Konu güzel, fikirler güzel, okuması çok uzun sürmüyor biraz kafa dağıtmak için çerezlik fırsat verilebilecek bir kitap. Ancak girizgahtan da anlaşılacağı gibi hitap ettiği kitle biraz lise dönemi bence, okuyanın bakış açısına göre basit, olayların çoğu öngörülebilir, derinliği olmayan bir kitap olarak algılanabilir. Başlamışken ikinci kitabı da okumayı düşünüyorum. Wildcard: Joker Oyuncunun Hikayesi İki kitap olduğunu bilerek başlamak gerek.
Dizi/Film
Warcross - Bir Sanal Gerçeklik OyunuMarie Lu · Yabancı Yayınları · 20178,3bin okunma
Yorumlarınıza çokça katılıyorum. Güzel seriydi, her ne kadar ilk kitabı daha çok sevmiş olsam da. Daha önce dikkat etmemiştim ama cidden Alacakaranlık serisiyle aynı hissiyatı veriyor. İnsan bazen bu tarz kitaplara ihtiyaç duyuyor: Kurgusu keyifli, yazımı akıcı ve bir süreliğine de olsa farklı bir dünyaya kaçmak için ideal kitaplara. Üstelik nostaljik de hissettiriyor.
Semih
Evet, bence de öyle. Güzel bir filmle benzer lezzet de alınabiliyor bazen. Teşekkürler yorum için. :)