Khaled Hosseini’den okuduğum ilk kitaptı ve birçok açıdan kusursuza yakın, etkileyici bir eserdi. Eserdeki hikayelerin çoğunun yazarın kendi hayatından esinlendiğini düşünüyorum, bu durum esere hem samimiyet hem de inandırıcılık katmış. Uzun zamandır okuduğum en başarılı biyografi-kurgu karışımı kitaplardan biri olduğu için, detaylı bir inceleme yazmak bile eserin hakkını veremeyeceği için kısa bir değerlendirme yapıyorum.
Yazar hakkında biraz araştırma yaptım. Bu eseri 38 yaşındayken kaleme almış ve şu an 60 yaşında. 38 yaşında böylesine etkileyici bir eser ortaya koymuş bir yazarın, keşke 4 kitaptan daha fazla eseri olsaydı.
Uçurtma Avcısı, birçok aforizmalık sözle dolu ancak benim en çok etkilendiğim mottoluk alıntıyla bitirmek istiyorum:
"Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşam çalarsın. Karısını bir kocadan, çocuklarını bir babadan mahrum edersin. Yalan söylediğin zaman, bir insanın geleceğe ulaşma hakkını çalmış olursun. Aldattığın zaman, bir insanın doğruluk ve adalet hakkını elinden alırsın. Çalmaktan daha büyük bir kötülük yoktur."
Eğer bu incelemeyi okuyan varsa, hiç düşünmeden direkt okusun derim :)
Kitaba 9.3/10 puan veriyorum.
Bu arada incelemeye yazmayı unutmuşum, kitabın çevirmeni Püren Özgören'i çok başarılı buldum. Kitabın bu kadar beğenilmesinde çevirmen başarısının önemli olduğunu düşünüyorum. 👌
"Çalmaktan daha büyük bir kötülük yoktur" Muhteşem bir kitap, senin de kalemine, yüreğine sağlık Hakan 👌
Bin Muhteşem Güneş bu da çok etkilemişti beni. Tavsiye olunur 👌✌
Kaleminize sağlık hocam 👏 kitap verdiğiniz puanı fazlasıyla hak ediyor 🤞 yazarın bir diğer etkileyici kitabı olan Bin Muhteşem Güneş kitabını da okumanızı tavsiye ederim ☺️✨
Gülnihal Avcı öyle olacağından kuşkum yok Hocam 😊✨
Sayılarla ilgili olduğum için yazarın kitapları hakkında bir şey dikkatimi çekti. 4 kitap yazmış. 2 tane kitabı 9.2 puan almış diğer 2 kitabı 7.8 puan. İlginç geldi bana yani 2 tanesi çok iyi, diğer ikisi orta seviye 😊