Merhaba kıymetli okur arkadaşım, Asâ-yı Mûsâ eseri de İman ve Küfür Muvazeneleri gibi Risâle-i Nûr Külliyatı’ndan alıntılarla oluşturulmuş. Genellikle külliyatı okumaya yeni başlayanlara önerilir. Okuduğum yayınevi Envar Neşriyat’dı ve yaklaşık 270 sayfaydı. Kitabın incelemesini, kitabın sonunda yer verdikleri merhum Ali Ulvî Kurucu’dan okumanızı tavsiye ederim. Gayet içten bir üslupla ve etkilendiğini belli ederek etkileyici şekilde kaleme almış. Okumadan önceki ben ile okuduktan sonraki ben arasında pozitif bir fark var. Kitap vesilesiyle bana kazandırdıkları için çağının büyük mütefekkiri, müspet filozofu, derin edibi, gönüller mimarı, İslâm neferi, Kur’an dellâlı, mümtaz şahsiyeti ve manevî üstadı Bediüzzaman Said Nursî ‘ye kalben, fikren ve hissen teşekkür eder, Cenâb-ı Erhamürrahimin’den rahmet ve mağfiret niyaz ederim. Allah ebeden razı olsun.
İncelememi kitaptan alıntıladığım birkaç vecize ile sonlandırmak istiyorum.
“Böyle yüz bin dil ile, yüz bin bürhan gösteririz, işittiririz insan olan insana.
Kör olası dinsiz gözü, görmez oldu yüzümüzü, hem işitmez sözümüzü, Hak söyleyen ayetleriz biz.
Sikkemiz bir, turramız bir, Râb’bimize musahharız, müsebbihiz abîdâne,
Zikrederiz, Kehkeşanın halka-i kübrâsına mensup birer meczuplarız biz.”