1) Sevilmeyen kimse sevmeyi bilemez
2) Her şeyde o kadar fanatiğizki maç zamanı Fenerli Galatasaraylıdan nefret ediyor ,seçim zamanı a partili b partiliden
3) Okuyanımız bile kör cahil kimse hakaret etmeden fikrini karşı tarafa anlatamıyor ( muhtemelen kelime dağarcığı yetmiyor)
4) Kibirliyiz hep bizim düşündüğümüz doğru olmak sevilmek zorunda bu dünyada birçok kişinin aynı konuda farklı doğruları olabileceğini kabullenemiyoruz kimseye bunu kabul ettiremiyoruz ortada bir fikir varsa illa bir tane de doğrusu olmak zorunda herkesin doğrusu kendine doğru diyemiyoruz
Bence sevgi tanımı bilinmiyor, sevgi sadece duygu değil aynı zamanda eylem gerektirir, eğer bir şeyi seviyorsak bu maddi manevi olarak ona karşı güzel edimde bulunmak demek, tabi hırs ego vs. İle donanmışlık bunların ona eziklik olarak gösteriyor ve karşılıklı olması bekleniyor oysa sevgi karşılığı beklenmeksizin duyulan davranıştır. Günümüzde de bunun adı bambaşka yerlere çekiliyor. Tabiri caizse "enayilik" ve sevgi ile aynı dalın meyvesi kabul edildiği sürece birbirini sevemez.