İçsel Çatışma, İdealizm, Aşk
2025 6. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 19:22
Ömer ve Macide arasında ki aşk fakat bu bir aşk hikayesi değil... Macide, fedakar, dürüst, duygulu bir kızdır. Ömer ise kararsız, zayıf iradeli ve başarızıslıklarıyla boğuşan birisidir ve bunu da hep 'içinde yaşayan şeytana' suç bulur. Çevresindeki insanların ve kendi vicdanının etkisiyle sürekli bir iç hesaplaşma yaşar. Sonunda anlar ki aslında hayatını mahveden bir şeytan değil kendi zayıflığı, korkuları ve bencilliğidir. . Şöyle ki bu bir aşk hikayesinden ziyade bir iç hesaplaşma konusudur. İçimizde birçok hesaplaştığımız ve bu hesaplaşma sonucunda aldığımız kararların mesulü, aldığımız sorumluluk ve buna direncimiz, kararlarımız ve en önemli irademizi anlatıyor. Birçok yerde kendinden pay biçebileceğin, ben de... diye cümleni tamamladığınız kesitler olur mutlaka fakat en önemli çıkarılabilecek şey şudur ki, en büyük düşmanı başka birisinde değil kendi içinde aramalı, başarısızlıklarını, korkularını, sorumlulukları daima kendi içinde aramalı. Haa kendi içindeki şeytana suç bularak değil bizzat kendinde :))
Araştırma-İnceleme
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,8bin okunma
1 +1'leme
1.119 Gösterim
Eseri okuyan birisi olarak romanın ana kahramanının en takdir ettiğim yönü, romanın sonunda acı da olsa kendisiyle ilgili gerçekle yüzleşebilmesiydi.
Fatmanur KARATEPE
Evet kesinlikle, insan bazen hata yapar ve 'ben buyum' diyerek kendi köşesine çekilir. Oysa Ömer, zayıf bir iradeye sahip olduğunu bilmesine rağmen kendini bu kabullenişe teslim etmedi. Sevdiğinden vazgeçmeyi göze alacak kadar, içindeki zayıflığıyla mücadele edip kendini iyileştirmeye çalıştı. Ömer iyi çocuktu fakat bir kusuru vardı o da Nihat'a aldanmasıydı haahha:))
Kaleminize yüreğinize sağlık hocam. Çok sevdiğim bir kitap, incelemeniz de çok yerinde olmuş🙏🏼
Fatmanur KARATEPE
Çok teşekkür ederim 💫