Ordunun başında kazandığı bir ülkeyi, kendi iradesiyle demokratik bir cumhuriyete dönüştüren eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü vefat yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz sevgili okurlar. 🇹🇷
demokrasilerde seçim olur.. devlet 46 yılına kadar kapalı devre bir cumhuriyetti. aristokratların cumhuriyeti. ya da seçilmişlerin. ya da halk için en iyisini düşünenlerin! cumhuriyeti. gerçek budur. m.kamal hiç bir zaman bir rakiple seçime girmiş bir lider değildir. seçildiği 4 cumhurbaşkanlığı seçiminde de tek adaydır. mecliste kendisi tarafından belirlenmiş vekillerin oylarıyla seçilmiştir. Kendine saygısı olan bu hakikate kulaklarını kapatmaz. Çünkü gerçek budur.
max siyasal islamcı ne sosyoloji bilir ne dünya tarihi ne siyaset felsefesi bilir rejim değişikliği olan ülke ve milletlerde iyileşme yapılanma süreci oluşur keza bu diğer ülkelerde de görünür toplum ne zaman demokrasi cumhuriyet fikirlerini benimserse o zaman bu idealler gerçekleşir Atatürk dönemi çok partili sistemlere geçişi objektif şekillerde incelenirse halkın halen monarşik kafasından çıkılmadığı görünür ayrıyeten o dönem siyaseti incelenirse salt demokrasi ülkesi görülmez çünkü o dönem olağanüstü durumlar gözlemlenir Türkiyeyi düşünecek olur isek 4 büyük savaş yaşanmış Büyük buhran tüm ülkelere vurmuş Sovyet tehlikesi artmış dünya tekrar kutuplanma silahlanma yarışına girmiş Osmanlıdan kalan enkaz gün yüzüne çıkmış sanayileşmemiş Anadolu düzeltilmeye çalışılmış çağdışı din ile uyutulmuş halk eğitim sürecine girmiş halka öz kimliğini kavuşturmaya çalışılmış eğer bir dönem incelenecekse o toplumu o dünya tarihi / siyaseti bileceksin şimdi sıcak yataklarınızdan dünyanın ve Cumhuriyetin karanlık dönemlerine sallamak basit olur tabi
E o zaman sayfadaki Atatürk düşmanlığı yapanların sesini kesersiniz inşallah. @_aldanma_aldatma gibi,
Ne kadar samimi, ne kadar dürüst olduğunuzu görelim biz de