2025 188. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2025 00:00
Merhaba arkadaşlar. Bazı yazarlar vardır ki kalemine hayran oluruz, ne yazsa okumak için can atarız. İşte Özgür Balpınar, benim için öyle bir yazar. Ne yazmışsa okumak isterim. İtiraf etmeliyim ben mitolojik unsurlar barındıran kitaplar okurken zorlanırım ama Keçi Çocuk, ilgiyle okuduğum ve hikayesini çok sevdiğim bir kitap oldu. . Çok uzun yıllar önce Pan, Likya 'ya gelir. Müziğin tanrısı Apollo bir müzik yarışması düzenleyeceğini duyurur. Müziğe yeteneği fazla Pan yarışmaya katılacaktır ancak Apollon'un hileleri sebebiyle birinciliği kaçırır. BU duruma çok üzülen Pan Likya'yı terk eder ve flütünü yedi parçaya ayırıp yeryüzündeki yedi farklı yere saklar. Aradan uzunca yıllar geçer. Kendisini keçilerin büyüttüğüne inanan bir çocuk vardır. O bir "Keçi Çocuk" tur. Üst tarafı insan olan bu çocuğun boynuzu ve toynakları vardır. İnsanlardan uzakta büyümüş olan bu çocuk bir gün bir çobanla karşılaşır. Çoban Keçi Çocuk'un çok güzel kaval çaldığını keşfeder. Onu Likya 'da yapılacak olan müzik yarışmasına katılması için cesaretlendirir. Ancak bu yarışmaya katılması için Likya'ya gitmesi gerekir. Bu yolculukta yeteneğini ve notalarını kaybeder Her seferinde yaşadıkları sonunda kavalını çalarken notalarına kavuşan Keçi Çocuk'un yaşadığı fantastik ve mitolojik yolculukta Medusa'dan Olimpos 'a, Pegasus'tan Simurg'a neler neler okudum. 10 yaş ve üzerindeki tüm öğrencilere tavsiyemdir Her Ay Okuyanlar Kulübü Merve Gül Özgür Balpınar
1K
Keçi ÇocukÖzgür Balpınar · Kronik Kitap · 202551 okunma