2024 2. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 18:34
Kesinlikle beğendim! Satın almadan önce, bunun bir başka Grinin Elli Tonu kitabı olabileceğinden şüphelenmiştim ama hiç alakası yok. Son yıllarda okuduğum en iyi kitaplardan biri. Komik, şok edici ve bazen de iğrenç. Görünüşün aksine, kitap ahlaksız, vahşi seks sahneleriyle dolu değil. Hikaye, daha ziyade insanlar ve onların kusurları, arzuları ve yaşamları hakkında. Seks elbette var ama arka planda kalıyor. Her sayfada bir orgazm bekleyenler yanlış yere gelmiş demektir. ;) Kitabın kapağında okuyabileceğiniz gibi, yaşlanan porno yıldızı Cassie Wright, dünya rekorunu kırmak ve kameralar önünde altı yüz erkeği tatmin etmek istiyor. Ancak Cassie Wright bu romanın ana karakteri değil. Ana karakterler üç erkek: Bay 600, Bay 137, Bay 72 ve bu beyefendilerin yanında tüm projenin koordinatörü Sheila. Sadece şunu belirteyim ki, bu karakterlerin her birinin çoğu zaman ilkel güdülerine rağmen, bu hikayenin tamamında bir amacı var. Her biri psikolojik olarak karmaşık. Olay örgüsü ise sürprizlerle ve tartışmalarla şaşırtıyor. Hitler, Hollywood yıldızları, porno sektörü hakkında bir iki şey öğreneceğiz. Ama aynı zamanda Oedipus kompleksi, evlat edinme sorunu, mastürbasyon ve kimlik arayışıyla da boğuşacağız. Tüm bunlar, heyecan, sabırsızlık, öfke, hayal kırıklığı, kızgınlık ve soğukkanlılıkla hesaplanmış intikamın yoğun bir atmosferinde gerçekleşiyor. Okuma dünyasına yeni giren insanlara tavsiye etmiyorum, çünkü yazarın aktarmak istediği derinliği veya psikolojik alt metni kaçırabilirler. Eğer 600 adamın bir bodruma tıkılıp dünya seks rekorunu kırmaya çalışması fikrinden rahatsız olmuyorsanız, kara mizahı, psikedelik atmosferleri seviyorsanız ve bir miktar absürtlüğe tahammülünüz varsa, kesinlikle tavsiye ederim. #232366042
Ölüm PornosuChuck Palahniuk · Ayrıntı Yayınları · 20214,075 okunma