Geceye Bir Şiir Bırakabilir Misiniz ?
Çözülür demiş Faust bu kainatın sırrı, onun için çarpıtırılmış hakkın cezasına, Hikmetinden sual olunmayan Tanrı Razı değil milletin okuyup yazmasına. . . -Can yücel
Şiirdeki iğneleyici dil çok iyi değil mi ?·Kitabı okudu
Alıntı
6 +1'leme
11,2bin Gösterim
Hoş geldin kadınım benim hoş geldin ayağını bastın odama kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde ağladın, avuçlarıma döküldü inciler gönlüm gibi zengin hürriyet gibi aydınlık oldu odam... Nazım Hikmet RanNazım Hikmet Ran
Eniz ☭
Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın. Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman. Beni o limana çıkaramazsın... Nazım Hikmet RanNazım Hikmet Ran
Bu yorum görüntülenemiyor
Eniz ☭
Saraylar saltanatlar çöker Kan susar bir gün Menekşeler de açılır üstümüzde Leylaklar da güler Bugünlerden geriye Bir yarına gidenler kalır Bir de yarınlar adına direnenler Adnan YücelAdnan Yücel
Pek az zamanı kaldı bu zora koşulmuş bedenimin, Olduğum gibi ölmeliyim, olduğum gibi... Tüy, kan ve hiçbir salgıyı düşünmeden, Kesmeliyim soluğunu doğmuş olmanın! Nasıl da biçilmiş kaftan ölüm bu solgun yürek için. Sevinçlerle sevinçleri bağlamayan zaman bir, bir boz köprü ve onun dayanılmaz gölgesi. Yitiyor işte gözardı edilen bedenim, Olduğum gibi ölmeliyim, olduğum gibi... Dost, ana baba ve hiçbir umudu düşünmeden Doğramalıyım bu tiksinç vücudu beynimle! Bilir miydim yaklaşan karanlığı daha önceleri, Son verilebilir yaşamın benimki olduğunu? Şendim, şendim ben, Kahkaham insanları ürkütürdü! Zamanı azaldı artık, zorlanmış bedenimin, Olduğum gibi ölmeliyim,olduğum gibi... Aşk, bağ ve hiçbir utkuyu düşünmeden, Kalıvermeliyim öylece kaskatı!
Katkın için çok teşekkür ediyorum 🙏 iyi geceler ❤️
Aldırma sen güzel çocuk, Bu büyümüş insanlara. Onlar bir telaşa gömülmüş Ve yarın korkusuyla Sevgileri solup dökülmüş. Metin AltıokMetin Altıok / Bir Acıya KiracıBir Acıya Kiracı
Katkın için çok teşekkür ediyorum 🙏 iyi geceler ❤️
Yüreğimi bir kalkan bilip, sokaklara çıktım Kahvelerde oturdum, çocuklarla konuştum Sıkıldım, dertlendim, sevgilimle buluştum Bugün de ölmedim anne Kapalıydı kapılar, perdeler örtük Silah sesleri uzakta boğuk boğuk Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük Bugün de ölmedim anne Ahmet ErhanAhmet Erhan