biyografi, otobiyografi türünde yazılmış kitapların okuyucusuna anlattığı kişi özelinde verdiği bilgiler bence önemlidir..
anlatılan kişinin üzerine eğildiği, uzmanlaşmak istediği konu, alan, meslek vb. özelinde bu süreçte yaşadığı zorluklar, elde ettiği kazanımlar, yaşadığı kayıplar, edindiği tecrübeler.. okuyucuya gerek o kişi hakkında yeni bilgiler sunar gerek okuyucunun kişi özelinde bildiklerini kendisine hatırlatır gerekse de kitapta kendisi özelinde anlatılanları okuyan okuyucu okudukları ile kendisini hayata karşı, üzerine eğildiği konu, alan özelinde motive eder..
çok farklı alanlar üzerine çalışmalar yapan kişilerin çokça farklı kişiler tarafından yazılmış biyografi romanları, biyografi çalışmaları var..
bu biyografik eserlerin bazıları -bence- kimi kişi, gruplarca önemli, değerli, güzel, okunması gereken çalışmalar iken kimi başka kişi, gruplarca da tam tersidir..
bazı biyografik eserler ise -bence- bu gruplaşmaların üzerinde gerek ulusal gerek evrensel olarak önemlidir..
gerek ulusal gerekse de evrensel önemli olan biyografik çalışmalardan birisi de -bence- Mustafa Kemal Atatürk üzerine yazılmış eserlerdir..
zira kendisi üzerine yazılmış biyografik çalışmalar dönemin emperyal güçlerinin belirli bir bölgedeki çıkarlarını anlatması, belirli bir bölge üzerinde yer alan bir ulus üzerinde yaşayanlara reva gördüklerini anlatması özelinde evrensel, bu belirli bölge ve bu belirli bölge üzerinde yaşayan ulusun kendisini yok etmek, müstemleke yapmak isteyenlere verdiği mücadeleyi anlatması özelinde ulusal olarak değerlidir..
yine Mustafa Kemal'in özelinde yazılmış biyografik çalışmalar bize Mustafa Kemal'i anlatırken gerek açıkça gerekse de üstü kapalı o dönemin siyasi, toplumsal, kültürel, ekonomik, askeri vb. alanları hakkında bilgiler vermesi bakımından da -bence- önemlidir..
ben, Mustafa Kemal'in ailesinin yaşadığı zorlukları, Mustafa Kemal'in çocukluğunda, gençliğinde yaşadığı sıkıntıları, karşılaştığı güçlükleri, mutlulukları, o dönemde hakim olan siyasi, toplumsal düşüncenin Mustafa Kemal ve çevresindekiler üzerinden nasıl karşılandığını, Mustafa Kemal'in osmanlı devletinin son dönemlerinde, milli mücadele döneminde, milli mücadele sonrası kurulan yeni türk devletinin ilk zamanlarında karşılaştığı sorunları, sıkıntıları, o günlerin mutluluklarını, sevinçlerini Mustafa Kemal'in kronolojik olarak hayatını anlatan Yılmaz Gürbüz ün beş ciltlik Mustafa Kemal'in romanı adlı romanını okuyarak görmek, öğrenmek, bilmek, önceden bildiklerimi de bu romanı okuyarak hatırlamak istedim..
bu düşüncemden hareketle bu beş ciltlik romanı geçen sene sonunda, 2026da okumayı düşündüğüm kitaplar arasına ekledim..
şimdi bu beş ciltlik romanı okumayı başlamaya karar verdim..
bu roman setini okumaya başlamadan önce iletinin başlarında anlattıklarım konusunda bu uygulamada benim ile aynı fikirde olanlar var ise onlar ile aynı zamanda bu romanı okumamızın da güzel ve anlamlı olacağını düşündüm..
ve burada yeni yılın ilk etkinliğini de bu düşüncemden sebep oluşturmaya karar verdim..
Mustafa Kemal'in ailesi, ailesinin yaşadığı zorluklar, Mustafa Kemal'in çocukluğu, gençliği, çocukluğunda, gençliğinde yaşadığı zorluklar, eğitim-öğretim hayatı, arkadaşlıkları, selanik, manastır, istanbul günleri, I. dünya savaşı öncesi ve I. dünya savaşı sırasında Mustafa Kemal'in diplomasi, askeri alanlarda farklı bölgelerde farklı sahalarda yaptıkları, mondros sonrası 1922 sonuna dek anadoluda türk milletine önderlik ederek verdiği mücadele, 1923 sonrası kendisi öncülüğünde kurulan yeni türk devletinin farklı konularda yaşadıkları, bu süreçte gerçekleşen devrimler, tepkiler, isyanlar özelinde Mustafa Kemal'in yaşam izini takip ederek bilgi, fikir sahibi olmak isteyen/ler, bildiklerini pekiştirmek isteyen/ler var ise kendilerini benimle birlikte bu beş ciltlik roman setini okumaya davet ediyorum..
etkinliktariharalığı: 2ocak2026 - 2mart2026
(beş cilt = toplam 2152 sayfa.. 2152 / 60 gün = 35.8.. günde ortalama 36 sayfa okuyarak etkinlik süresi içerisinde bu kitap setini okuyabilirsiniz..)
Mustafa Kemal'in Romanı - 1 adlı serinin 1. kitabının pdfsi: mega.nz/file/tn0xlbQS#2...
kitabın basılı halini satın almak isteyen var ise kitabın satışının olduğu link: ileriyayinlari.com/urun/mustafa-ke...Mustafa Kemal'in Romanı - 2 adlı serinin 2. kitabının pdfsi: mega.nz/file/RqVwnarZ#N...
kitabın basılı halini satın almak isteyen var ise kitabın satışının olduğu link: ileriyayinlari.com/urun/mustafa-ke...Mustafa Kemal'in Romanı - 3 adlı serinin 3. kitabının pdfsi: mega.nz/file/p3EXkYzb#W...
kitabın basılı halini satın almak isteyen var ise kitabın satışının olduğu link: ileriyayinlari.com/urun/mustafa-ke...Mustafa Kemal'in Romanı - 4 adlı serinin 4. kitabının pdfsi: mega.nz/file/F29DBL4B#w...
kitabın basılı halini satın almak isteyen var ise kitabın satışının olduğu link: ileriyayinlari.com/urun/mustafa-ke...Mustafa Kemal'in Romanı - 5 adlı serinin 5. kitabının pdfsi: mega.nz/file/1m0WlSDS#W...
Mustafa Kemal'in romanı adlı beş ciltlik setin pdflerinin bir arada yer aldığı klasörün içerisinde yer aldığı link: mega.nz/folder/czsX3IrA...ek: şu link içerisinde yer alan beş cildin pdfsi benim yukarıda paylaştığım pdflere göre daha temiz, daha okunaklı; mega.nz/folder/7VEAzbTS...
bu pdfleri bana ulaştıran Poyraz e de teşekkürler..
Mustafa Kemal'in romanı adlı beş ciltlik setin kitaplarının bir arada satışa sunulduğu sayfanın içerisinde yer aldığı link: ileriyayinlari.com/urun/mustafa-ke...
etkinliğe dahil olanlara/olacaklara, bu iletiyi daha fazla kişinin görmesini sağlayanlara, etkinliğe dahil olmak isteyip de farklı sebeplerden dahil olamayanlara ayrı ayrı çok teşekkürler..
iyi günler.. iyi okumalar..
etkinliğe katılanlar:
1. Grekov Kafkayevski
2. Hakkıcan
3. TerraNoctis
4. mikasa
Son videomda ve part 2 de de sizden bahsettim efemm böyle güzel etkinlikler yapıyor diye 😎😎 ama bu seferlik pas geçiyorum 🙌🏻🙌🏻 etkinlikleriniz bol olsun 🙆🏻♀️
meşUr oldum yanii.. 😄🙃 saAlık olsun.. kısmetse ilerleyen zamanlardaki etkinliklere dahil olursunuz müsait olursanız.. ✍🥂
dediklerin için de teşekkür ediyorum bu arada.. 🙋♂️💐🙂
merhaba, etkinlik için öncelikle teşekkür ediyorum. çok güzel düşünmüşsünüz. tüm kitapları okuyabilir miyim bilmiyorum. yine de etkinliğe katılmak istiyorum.✋🏻🤓
merhabalar.. 🙋♂️☺ rica ederim.. bence okursunuz.. belirlenen süre aralığında okuyamasanız dahi olmadı yıl sonuna kadar okursunuz.. belirli aralığındaki süreye kıyasla önemli olan bu bence.. ✍✔ etkinliğe katıldığınız için de size teşekkür ediyor ve sizi etkinliğe dahil olanlar listesine eklemeye gidiyorum.. 🏃♂️🙂✨