A. CEM MERİÇ ve HADLERİ AŞMAK...
Altay Cem Meriç’i şişirmenin anlamı yok. Mücadele ve kavga eden Müslümanların sözlerini alıp kendi sözleri gibi paylaşmak, yüksek emek ve mücâdele gerektiren alanları yumuşatan Müslümanlara edepsizce saldırmak, YouTube’da falân filân var Müslümanlardan da falan var, deist yahut ateist sorulara cevap veriyorum diye dindâr insanlara ateist ve deist soruların yahut problemlerin propagandasını yapmak doğru şeyler değildir. Abartmamak lazım. Bu tür fenomenler ve tartışmalar kitleleri din yorgunu hâline getirmekle kalmaz, dinî mücâdele ve kavga sahasının niteliğini zayi ederler. Şunu demek istiyorum ya bu gibi kişiler gerçek Mücahidlerin dili ve sahadaki aksiyon adamları ile birebir ideolojik uyumla hareket ederler yahut din yahut dindârlıkları tüccarlık olarak kalır. Tüccarlığı kasıtlı kullandım ki, gayem tüccar demek değil, eleştiride de öne çıkarmada da hadler aşılmasın. -Ercan Çifci, facebook.com/cifciercan, 13 Ocak 2026-
Haddini bilmek
·1 alıntı·
4.936 Gösterim
Altay bir kaç gündür sosyal medyada Türklük kılığında İslam'ın ve Türk'ün değerlerine saldırıp, ırkçılık müptelasına tutunmuş ve İsrail güzellemesi yapan hesapların saldırılarına maruz kalırken bir Müslüman'ın çıkıp Acm'ye saldırması hiçbir açıdan sağlıklı ve doğru bir görüntü vermiyor.
ercan çiftçinin yaşayanlar içinde beğendiği tek bir adam görmedim.. ibda fikriyatı içerisinde olan bir grup insanda böyle bir tavır var. onlara kalsa hiç kimse bir şey yapmıyor. bu tavır fazlasıyla irrite edici.. düşünüyorum bu tavırdaki bir adam elinde maddi manevi güç yokken müslümanlara karşı bu kadar sivri dilli ve kırıcı ise, güç olduğunda nasıl olur..
Allahın funny bi kulu bu ağabeylerimizin iyilikleri, gayretleri, muhabbetleri fenalıklarından kat be kat fazladır. bu nispetle her ne olursa olsun iyi biliriz. Ama yine de gönlümüzün serin düştüğü yerleri beyan etme hakkımız vardır diye düşünüyorum ;))
Okuyunca insanın kanı beynine sıçrıyor gerçekten. Yazımın dozajını düşürmek için silip silip yeniden yazdım ancak muvaffak olamadığım için ve bu konjonktürde müellifin düştüğü hataya düşmemek için yazmaktan vazgeçtim. Facebook sayfasına göz attıktan sonra o tutarsızlıkları görünce durumun çok üstüne gitmenin gereksiz olduğunun farkına vardım. Tüm sevmediği örgütler ve büyük şeytan gördüğü Amerika ve İsrail'in memlekette parasını verip satın aldığı ve fonladığı sanat sepetinden, dümenden haber yapan hesaplara karşı bayrak açmış bir adama bu olayların yaşandığı zamanda böyle bir tavır takınmak hangi akla sığıyor anlamak güç doğrusu. Son olarak birilerinin dini tekeline alması ve bunun üzerinden ahlâki üstünlük devşirmeye çalışması gerçekten sarmıyor artık.
Kitlelerin akın akın dinden çıktığı yoğun propaganda ortamında emeklerini göz ardı edemeyiz. Bazı tartışmalı meselelerde ACM'nin videoları ciddi bir boşluğu dolduruyor. Şu bir gerçek ki sahadaki aksiyon adamları çok kıymetli olmakla beraber insanların çoğunun onları tanıma fırsatı olamayabiliyor.
kendim de onu eleştirdiğim yanları olduğu gibi bu süreçte acm'ye tek laf edenin samimiyetine inanmıyorum.
Zaten biz hep bu yüzden kaybediyoruz. Her insanda olduğu gibi onun da eksikleri vardır muhakkak. Peki ya artıları? Onları görmezden mi gelelim. Din adına olan mücadelesinde onu yalnız bırakmak mı doğru davranış. Birbirimize sahip çıkmayışımız sonumuzu getirecek. Allah korusun.