Kitaplar, en başta bana farklı dünyaların kapısını aralar. O dünyada farklı insanlar tanır farklı yaşamlara tanıklık eder zihnimdeki bazı düşüncelere dair farklı görüşlerden fikirler edinirim. En sevdiğim yanı bana farklı bakış açıları kazandırması. “farklılıktır” yani bir başkadır kitaplar:))
Ben yaşayarak okuduğum için kitapları, seçtiğim bir karakterle onun hayatını yaşıyorum diyebilirim 🤭 bu bazen iyi ama bazen de sarsıcı olabiliyor.. özetle benim için kitaplar birer deneyim🙃
Kitaplar iyi ki varlar. Bazen yaşadığın bir olaya ya da hissettiğin bir duyguya okuduğun satırlarda denk geliyorsun. Yalnız olmadığını, bunu başkalarının da yaşadığını görüyor, teselli buluyorsun. Bazen hayata, olaylara karşı bakış açını değiştiriyor. Olaylara at gözlüğüyle değil, birkaç pencereden bakmanı sağlıyor. Sabit fikirli olmanı önlüyor. Bazen günlük hayatın stresinden kaçmak için sığındığın bir liman oluyor. Vb... (İşteyim ve yoğun bir hasta akışı var, tüm bunların içinde şimdilik aklıma gelenler bunlar.)
Kendimi çok yalnız hissettiğim bir anda , biri aniden gelip elimden tutup "bak ben buradayım, aynı şeyleri hissetmişiz, aynı yolları yürümesekte aynı hisleri paylaşmışız. Bana güvenle sarılabilirsin, seni yargılamam, kabullenirim. Başını bana yasla dinlen bende." demesi gibi bir his. Öyle sorunsuz , öyle güzel, öyle sessiz karşılıklı bir kabulleniş. Gözlerimi kapatıp düşündüğümde tam olarak hissettiğim budur.🌸