- Tuhaf ve Tedirgin Edici Bir Adaptasyon-
2026 16. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 01:10
Shirley Jackson benim kitaplarına hayran olduğum bir yazar. Tepedeki Ev (ki netflixteki dizisini çok severim) ve Biz Hep Şatoda Yaşadık kitaplarını çok severek okumuştum. Piyango ve Diğer Öyküler kitabındaki piyango öyküsü ise beni fazlasıyla geren tuhaf ve insanı tedirgin etmesi açısından korkunç bir öyküydü. Hem şok olmuştum hem de insan denilen varlığın nasıl bu kadar kolay korkunç bir canavar topluluğuna dönüşebildiğinin farkına bir kez daha varmıştım (ki aksini savunan bir kitap okumak isterseniz Çoğu İnsan İyidir kitabını da mutlaka öneririm.) Çizgi romanını görünce ise okumak istemiş ve merak etmiştim hep. Çizgi roman belki de öyküyü bildiğimden mütevellit öykü gibi derin etkilemedi. Ama çizimlere bayıldım. o tuhaf normal gözüken kasabayı çok iyi yansıtmış. ilerleyen sayfalarda ise çizimler insanların ruh halini çok iyi göstermekle kalmamış resmen gerçek kılmış. Tuhaf- psikolojik olarak gerilim dolu kısa bir film izliyormuşum gibi hissettirdi. Yani genel olarak beğendim çizim ve yansıtış açısından ama öykü kadar derin etkilemedi. Kitabın çizgi roman uyarlamasını yapan kişinin de Shirley Jackson' ın torunu olması ayrı bir özel kılıyor bence. Çizgi roman sevenlere duyurulur. Kendinize iyi bakın, kitapla kalın. Birkaç benzer eser önerisi - Monsters - Cinayet Sırları
Alıntı
PiyangoShirley Jackson · Siren Yayınları · 2024183 okunma