Öyle midir?
“Dünyada en büyük şey aşktır.”
Sayfa 207·Kitabı okudu
·1 alıntı·
1 +1'leme
5,4bin Gösterim
Dünyadaki en güzel sey, ne istediğini bilmek bence.. o zaman her şey manidar oluyor.. yoksa salt bir aşk asla yeterli değildir. 🪷
Ulam Martin hayatımı böyle büyük laflar ederek mahvettin. Öyle güzel anlattın ki sevmeyi, aşkı belki sınıf farkını ama hepsi yalandı değil mi? Sonra kimsenin sana bakmadığı bir zamanda bizi bırakıp gittin. Sana inanmış seni sevmiş senin gibi olmak istemiştim, şimdi büyüdüm artık sana inanmıyorum:)
İnandığınız yerden uzaklaştıysanız, belki de görevini tamamlamıştır belki de aslında yapmak istediği budur. :)
2 yanıtı göster
En çok ayaklar altına alınan ve aldıran şeydir aşk .
Vezir de eder rezilde önemli olan doğru olanı bulabilmek .
Abartılan bir şey aşk schopenhauer hiç sevmem ama aşkın metafiziği kitabında aşkın gerçeklerine değinir yani çok da kutsi değerler affedilecek kadar büyülü ve muazzam değil
Önceki 2 yanıtı göster
DuyguDuygu anladım teşekkür ederim 🙏
Karamazov KardeşlerKaramazov Kardeşler'in Dimitri'si ise aşkı "veba" olaeak nitelendiriyor. Martin en üst duygu... Galiba kişinin algılayış ve yaşantısına göre farklılaşıyor. Bence olsa da olmasa da olur. Çok hayati gelmiyor :)
Bence deneyim olarak her insan bir kere yaşamalı herkesin deneyimi iyi veya kötü olarak farklı olduğu için buda değişkenlik gösteriyor .
Bu yorum görüntülenemiyor
Dünyanın en güzel duygusu olduğu kadar en kötü duygusu da olabiliyor.
Kesinlikle alıp göklere çıkardığı gibi dibe vurmayı da çok iyi biliyor.