Severek okuduğum bir yazar olan Cengiz Aytmatov , yine ve yine kalemini konuşturmuş..
İkinci dünya savaşı döneminin zorluklarını anlatan ve bunları romanlarına konu edinen en iyi yazar diyebilirim..
"Sultanmurat, Bozkır'ın 15 yaşındaki yürekli delikanlısı." Büyükler derler ki; 'çocuk evin, ocağın, yurdun emekçisi ve neşesidir' işte bunun en güzel örneği Sultanmurat.
Cengiz Aytmatov, Sultanmurat ile İkinci Dünya Savaşı'nın şiddettiyle devam ettiği yıllarda Kırgızistan'nın köyünde, cephedeki askerler ve köy halkının ihtiyaçlarını karşılamak için herkesin el birlik olduğu zamanların hikâyesini anlatıyor.
Bunca zorluk içinde yeşeren iki gencin aşkının da nasıl olduğuna değiniyor. Çok fazla kitap içeriğinden bahsetmek istemiyorum, spoiler vermek doğru değil diye düşünüyorum. Fakat, insan büyüyünce yetişkin olmuyor. 15 yaşında bir çocukkende yetişkin olabiliyor. Bunu bu eserde çok güzel görüyoruz.
Elveda Gülsarı , Toprak Ana ve şimdi de Sultanmurat kitapları ben de, Cengiz Aytmatov'u çok daha başka bir ayrı kılıyor. Bozkır'ın usta yazarını saygı ve minnetle anarak herkese keyifli okumalar.
SultanmuratCengiz Aytmatov · Ötüken Kitapları · 20176,4bin okunma