Bir ben var bir de benden içeri
2026 8. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 14:57
Daha önce Beyin adlı kitabını okuduğum David Eagleman, bu kitabında yapılan birçok hareketin (bilinçli veya bilinçsiz) altında yaşanan nedenlerini ve sebep olduğu durumları ele alıyor. Charles Bonnet Sendromu, Sinestezi, Yabancı El Sendromu, Anozognozi, Frontotemporal Demans vs. gibi sendrom ve rahatsızlıkların altındaki fizyolojik ve sinirsel bilinmezlikleri dile getiriyor. Bu sayede beynimizin işleyişi ve yarattığı çeşitli çelişkiler ışığında olur ve olmazları anlatmaya çalışıyor. Burada "beni ben yapan gerçek ya da görünen zihin mi, yoksa bilincin altında yatan ve farkında olmadan otomatik pilotta süzülen bilinç altı zihin mi beni yönetiyor?" sorusuna birer yanıt niteliğinde satırlar okuyacaksınız. Aynı zamanda "Suç ve suçlunun görünmeyen ya da bilinmeyen noktaları onu gerçek bir suçlu yapar mı?" gibi bir çeşit sorgulamalara da tanıklık edeceksiniz. Bilime, beynin işleyişi ve bilinmeyen yönlerini öğrenmek istiyorsanız bu kitap tam size göre. Keyifli okumalar dilerim.
Incognito - Beynin Gizli HayatıDavid Eagleman · Domingo Yayınları · 20138,1bin okunma