Tatlı Sandım, Hayat Çıktı İçinden
2026 14. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2026 01:01
Bazı kitaplar vardır, hikâyesi bittiğinde kapağını kapatırsınız; bazıları vardır, kapağı kapansa bile içinizde yaşamaya devam eder. Benim için bu roman ikinci gruba ait oldu. Çünkü bu kitapta yalnızca Selime Teyze’nin yalnızlığını ya da Meltem’in eksikliğini değil, kendi hayatımın izlerini gördüm. Büyüklerle büyümenin verdiği o görünmez güven duygusunu, onların sessiz bilgeliğini ve yaş aldıkça artan ihtiyaçlarını yeniden fark ettim. Selime Teyze bana sadece bir karakter değil, yıllarca hayatımda yer etmiş büyüklerimin bir yansıması gibi geldi. Meltem’in hikâyesi ise insanın kalbinde başka bir kapı açıyor. Annesiz büyümenin içte bıraktığı boşluğu, sevgiye duyulan o derin ihtiyacı ve hayata tutunma mücadelesini okurken, sahip olduklarımın kıymetini bir kez daha anladım. Bu roman bana şunu hatırlattı: İnsan, ailesinin bıraktığı izlerle büyür; kimi sevgiyle güçlenir, kimi eksiklikle mücadele eder. Ama her hikâye, bizi daha anlayışlı ve daha merhametli birine dönüştürür. Bu romanı bitirdiğimde şunu fark ettim: İnsan aslında okuduğu hikâyelerde başkalarını değil, kendi hayatının yankılarını arıyor. Selime Teyze’nin yalnızlığı bana geleceğin sessizliğini düşündürdü; Meltem’in eksikliği ise sahip olduklarımızın kıymetini… Kitap boyunca içimde bir muhasebe duygusu oluştu. Kime yeterince vakit ayırıyorum, kimin sesini duymuyorum, kim fark edilmek için sessizce bekliyor diye düşündüm. Çünkü bazı insanlar sevgiyi yüksek sesle istemez; sadece unutulmamak ister. Belki de bu romanın asıl gücü burada yatıyor: Okuyana olay anlatmıyor, kalbine ayna tutuyor. Sayfalar ilerledikçe bir hikâye okumaktan çok, insanın iç dünyasında sakladığı duyguların açıldığını hissediyorsunuz. Ve kitabı bitirdiğinizde karakterlerin değil, kendi hayatınızın eksik ve güzel yanlarını düşünmeye başlıyorsunuz. İşte bu yüzden bu roman benim için sadece okunmuş bir kitap değil; içimde iz bırakmış, beni durdurup düşündürmüş, hatta biraz değiştirmiş bir yolculuk oldu. Kitap isminden dolayı sıcak, hafif bir hikâye beklerken; karşıma hayatın içinden, gerçek ve duygusal bir anlatı çıktı. Belki de romanın en güçlü yanı buydu: Tatlı sandığım şeyin aslında insanın içini sızlatan bir hakikat olması. Bu yüzden bu kitap benim için sadece bir roman değil, geçmişime, aileme ve değerlerime tutulmuş bir ayna oldu. Kendimden izler bulduğum için puanım gönül rahatlığıyla 10/10. Şermin Yaşar bu eserinde bize bir hikâye anlatmıyor sadece; bizi kendi hayatımıza bakmaya davet ediyor. Keyifle okuyun.. ( Laf ola beri gele..)
Roman
Altı Harfli Bir TatlıŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202513,7bin okunma
Doğrusu William Shakespeare kitaplarının 8 puan alıp Şermin Yaşar'ın 10 alması pazarlama yeteneğinin çok iyi olduğunu gösteriyor sanırım . Niye çok üzülüyorum biliyor musunuz dünyaca sevilen kitapların derinliğine inmeden Müge anlı tadındaki kitapların sevilerek okunmasına ve yorumlarda parlatılması beni çok üzüyor
• H a t i c e
Asya️️‍️ asıl ben teşekkür ederim 🙏 bakış açımı genişlettiniz, puanlama yaparken böyle düşünmemiştim açıkçası sizin yorumunuz sayenden genişledi. 🤍 Keyifli okumalar diliyorum 🌸
Teşekkür ederiz 🙏🏻
🤗🤗
Evet Şermin Yaşar hayatı çok güzel işliyor toplumsal yaralara çok güzel parmak basıyor. Meltemin hayatını az çok kestiriyoruz ama Selime Teyzenin hikayesi biraz yarım kalmış hissiyatı verdi. Belki ikinci kitapta neler olacagını anlatır umudu var içimde... Ben Selime teyzeyi kendi okur penceremde mutlu bir yerde görüyorum. Ellerine sağlık.
LULU 🤗😇