Benden anlamadın, şiirden anla.
2026 9. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2026 17:46
Şiir dünyama baharı getiren şair, demişim sana tanıştığımız gün. Soğukların iliklerimize kadar işlediği şu günlerde, en çok bahara ihtiyacımız var belki de. Yeniden doğmaya, üzerimizdeki toprağı atmaya, yeşermeye... "Yıkıldı yolunu bekleyen şehir Şimdi gelsen de bir gelmesen de bir." youtu.be/Q-rQ_QarR-Y?si=... "Ölü bir mahzene gömüldü kibir, artık sevsen de bir, sevmesen de bir." Geç olmanın hiç olma olduğunu hiç bu kadar net anlamamıştım. "Beklenen geç geliyor; geldiği sırada insan başka yerlerde oluyor," der Oğuz Atay, bedeni olmasa da ruhu başka yerde oluyor insanın. Ve Ahmet Erhan farkındalığı... "Geç oldu, çok geç oldu kalbim." Farklı bir açıdan bakıyor Joseph Campbell, "Pişmanlıklar geç kalan hayallerdir." Eninde sonunda rahmetli Bülent Parlak'ın dediği yere geliyoruz: "Ne kadar geç kalırsak kalalım, hepimiz kıyamete yetişeceğiz." "Bileydim layık olmadığını Yürür müydüm yollarında?" Bile bile yürüyoruz, Yanlış yollarda, Zamansız yıllarda, Cennet bahçeleri dururken en taşlı topraklarda... Bile bile, isteye isteye... Bile... Hasan Hüseyin Korkmazgil misali, Soğuktu yeşillerim soğuktu temmuzlarım en bayram gülmelerimde bile kar yağardı sabah çaylarıma - sen yoktun. Yine bir kitabındaydı, "Farkında mısın, hayat gidiyor elimizden." "Hayat gidiyor." İki basit kelime gibi görünse de yaşadığımız trajedinin en net tabiri belki de. Oradan oraya savrulurken, üzerimize biçilen gömlekleri giyip hayat telaşında görevlerimizi yerine getirirken hayat gidiyor. Var olmadığımız hayatın varoluş sancılarını çekiyoruz. Orhan Veli Kanık'tan... Bakakalırım giden geminin ardından; Atamam kendimi denize, dünya güzel; Serde erkeklik var, ağlayamam. "At vuruldu; içim paramparça Rüveyda." youtube.com/shorts/qrYPBNCY... Kısa, anlamlı bir kitaptı. Yağmurun kuru toprağa değişindeki o hazzı tattı yüreğim dizeleri okurken. Böylesi şairlerin zor anlaşıldığı bir çağdayız, Metaforların çözümsüz kaldığı, Anlamın anlamsızlıkta arandığı, Okumalı... Bir yazarın da dediği gibi, Biraz yağmur kimseyi incitmez!
Şiir
YağmurNurullah Genç · Timaş Yayınları · 20193,504 okunma
2.328 Gösterim
Çok emekli bir inceleme daha. Tebrik ederim hocam. Bizleri bu güzel incelemelerle karşıladığınız için ayrica teşekkürler 🙏 Nurullah Genç çok severim. Ilk paylaştığınız alinti en sevdiğim şiirinden ☘️ Her cümlesi derinden etkiliyor insani ama incelemenizdeki diğer alıntılar da çok güzel 🌸 emeğinize yüreğinize sağlık ✨️
Ne güzel görüşler... Teşekkür ederim 😊
Yine emeğiniz katkınızın büyük olduğu bir incele eline yüreğinize sağlık hocam. Sizin okuyup inceleme yaptığınız kitapları hep okuma isteği oluşuyor. Ve denk geldikçede mutlaka okuyorum. Bu yüzden teşekkür ederim kendi adıma ✨
Mutluluk duydum. Hepsi keyifle... 😊
👍👏👏👏
🙏👏
Offf çok güzel, emeğinize sağlık hocam
Mikail Balcı
Teşekkür ediyorum, var olun.
👏👏👏
🙏👏