Aşk
Aşk nedir?
(a)cıya (ş)ikayetsiz (k)atlanmaktır.
Aşk nedir biliyor musunuz ? 3 harf içine sığmış koskocaman iki yürek.Lakin şimdilerde kimse kendini 3 harfe sığdırabilecek kadar mütevazi göremiyor kendini.!
Sinem Çelik
Ne kadarda doğru bir tespit:)
Ne zaman ki bu soru ile karşılaşsam; aklıma İskender Pala'nın OD kitabındaki bir cümlesi gelir. "Yandığı ateşi tarif eden, yeterince yanmıyor demektir." Lakin Aşk, belirli bir kalıba konulmaksızın, bir isim verilmeksizin, hayatın içini birlikte yaşayıp, özgürlüğe birlikte ulaşma arzusudur, benim nezdimde..
Harika bir yorum:)
Saplantı Bozukluğudur. Norepinephrine, adrenalin üretimini arttırarak kalp çarpıntısına neden olur. Dopamin ise beynin haz ödül bölümünü ayarlayan bir maddedir ve aşk durumu yaşayan mazlumda daha fazla bulunur. Bu durum şizofrenlerde de görülür. Serotonin ki mutluluğumuzu, iştahımızı, cinselliğimizi ve uykumuzu düzenleyen bir maddedir. Aşık olan vatandaşta bu madde %40 civarında az görülür. Bu şizofrenlerde sıklıkla görülen bir durumdur. Aşık garibanda hayal ve gerçeği göremez ve kabul etmez. Beynin hipotalamus bölgesinde üretilen oxytosin ise bir insana şefkat duymamızı, onunla ilgilenmemizi sağlar.
Ooo çok bilimsel oldu :)
Sufilere göre Hak peşinden koşmak Ünlülere göre yatağa girmek Orta halli insanlara göre karşı cinse sevgi duymak Bana göre hayatın anlamı
Vardirda biz gormeyiz.
Sizde haklisiniz
Ne olsun aşk? Tabiki deli gibi sevmektir.
Sinem Çelik
Bu zamanda var mi deli gibi seven