Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Din hastaların, felsefe ise sağlıklı insanların tedavisiyle ilgilenir. Peygamberler hastaları, hastalıklarının artmaması, hatta onların bütünüyle iyileşmesi için tedavi eder. Filozoflar ise herhangi bir hastalık bulaşmaması için, sağlıklı insanların sağlığını korur.
Arka Kapak
·
12 görüntüleme
Sefa Ayıcı okurunun profil resmi
Farklı bir çıkarım .
ölümsüzlüğü arayan gılgamış okurunun profil resmi
ihvân-ı safâ risâleleri, yani karmati hareketi içinde olanlar (hallac-ı mansur, ibn-i sina vb) abbasi döneminin güç koşulları altında bu risâleleri kaleme aldılar ve -bence- şüphesiz ki bu alanda bu zamana kadar yapilan en guzel inceleme ve anlatım bu risâleler içindedir.. bir göz atmanız bike yeter, artık yayınlanacak kadar özgürler, tıpkı düşünceleri gibi... ciltleri okurken sosyolojik bir analizi muhakkak göreceksiniz
Melek okurunun profil resmi
risalenin müellifleri hakkında bilgi yok. ibn Sina'nın veya başka birisinin ismi geçmez. emin misiniz?
2 sonraki yanıtı göster
Khazar okurunun profil resmi
Felsefe iki kısımdır. Menfi ve müsbet. Menfi felsefe eşyanın dış yüzündeki sönük nakışlarını nazara veriyor.  kainata ve mevcudata manay-ı ismi ile bakar. Yani felsefeye göre kainat, Allah’ın isim ve sıfatlarının talim edildiği bir mektep değil, kendi hesabına manasız ve sanatkarsız bir tesadüf yumağıdır. Kafa feneri hükmünde olan akla dayandığı için temeli güdüktür, eşyanın hakikatine nüfuz edemiyor.   Kuran ise Allah’ın sonsuz ilminden süzülüp geldiği için, her şeyin özünü ve hakikatini kuşatmıştır ve muğlak bir nokta bırakmamıştır. Kuran her şeyin dizgin ve terbiyesinin, Allah’ın kudret elinde olduğunu ve hikmet ile hareket ettiğini gösterir.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.